Spademanns Leksikon

Kulde er det bedste middel til at få ting eller mennesker til at holde sig længere, men samtidigt forhindere dem i at gøre noget her og nu.

Historie[]

Brugen af kulden som kølemiddel stammer helt tilbage til istiden, men ud over et kort intermezzo under svenskekrigene i det 17. århundrede, er det først med anden verdenskrigs afslutning at kulde blev rigtig populært.

Ved krigens afslutning havde de allierede nemlig en masse spioner, og da de nu ikke længere kunne bruges til at lytte efter tysk march-musik, besluttede man at fryse dem allesammen ned til bedre tider. USA og USSR kunne dog allede dengang lide lidt venlig dysten med hinanden, og indledte et kapløb om hvem der kunne producere de bedste frysere, og det blev indledningen til den kolde krig. Grundet de store mænger freon, der blev udledt af de gigantiske agent-frysere, startede den globale opvarmning, hvilket medførte at den kolde krig sluttede og agenterne, trods frysere, tøede op, og begyndte at se terrorister alle steder i stedet for nazister, hvilket nok skyldes en fejl i optøningsprogrammet, der trods alt var programmeret med enigma.

Idag er kulde ikke mere så udbredt, men der findes enkelte koldkrigsveteraner, der stadigvæk benytter sig af det. Således udnytter Anders Fogh Rasmussen sine stirrende øjne til i udstrakt grad at vise kulde overfor alle sine modstandere. Øjnene har troubardurene Roben & Knud skrevet et musikalskt digt om.

Kulde bruges mest til at få den fantastiske dansk/afrikanske skup op is til at holde sig.