FANDOM


m (Sendt til "Nosser" - jeg tror det var meningen...)
(Måske mere senere - --~~~~)
 
Linje 1: Linje 1:
#REDIRECT[[Nosser]]
+
En '''kugle''' er en [[rund]] [[ting]], som indgår som et væsentlig bestanddel i en [[kuglepen]]. I sådanne [[tilfælde]] er ''kuglen'' oftest lavet af en [[legering]] [[af]] [[stål]], rubidium og krom, muligvis tilsat en [[kniv]]s[[pi]]ds [[vanadium]]. Men i det store og hele er en ''kugle'' mere en form end den er et egentligt [[objekt]].<br /> Således er en ''kugle'' af [[læder]] i en [[vis]] [[stør]]relse ofte anvendelig til både [[fod]]- [[og]] [[hånd]][[bold]], hvis man sætter en [[svin]]eblære indeni, så den kan holde sig [[luft]][[tæt]] og [[op]]pumpet.<br /> I [[svær]]industrien ser man hyppigt kugler brugt i ''kuglelejer'', ligesom [[våben]]syndikaterne er meget glade for at benytte ''kugler'' i [[revolver]]e og [[gevær]]er, ligesom der fremstilles ''[[kanon]]k[[ugle]]r''.<br /> I [[menneske]][[krop]]pen [[op]]tr[[æde]]r der ''kugler'' eller kugleformede [[organ]]er flere steder. Mest [[kendt]] er [[nok]] [[øje]][[æble]]rne, den [[hjerne]]f[[orm]]ede [[knold]], [[navle]]n og så de [[to]] [[nosser]], der frister en udsat [[tilværelse]] [[i]] [[pung]]en (''scrotum'') [[mellem]] [[ben]]ene og tæt på [[røv]][[hul]]let. I [[sandhed]] ikke noget rart [[sted]] at være en ''kugle''!
  +
[[Kategori:Ordforklaring]]

Nuværende version fra apr 14. 2017, 02:52

En kugle er en rund ting, som indgår som et væsentlig bestanddel i en kuglepen. I sådanne tilfælde er kuglen oftest lavet af en legering af stål, rubidium og krom, muligvis tilsat en knivspids vanadium. Men i det store og hele er en kugle mere en form end den er et egentligt objekt.
Således er en kugle af læder i en vis størrelse ofte anvendelig til både fod- og håndbold, hvis man sætter en svineblære indeni, så den kan holde sig lufttæt og oppumpet.
I sværindustrien ser man hyppigt kugler brugt i kuglelejer, ligesom våbensyndikaterne er meget glade for at benytte kugler i revolvere og geværer, ligesom der fremstilles kanonkugler.
I menneskekroppen optræder der kugler eller kugleformede organer flere steder. Mest kendt er nok øjeæblerne, den hjerneformede knold, navlen og så de to nosser, der frister en udsat tilværelse i pungen (scrotum) mellem benene og tæt på røvhullet. I sandhed ikke noget rart sted at være en kugle!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.