FANDOM


(Oprettede siden med 'kugler, bedre kendt som klunker. klunker og kugler er svært at sammenligne. men det er stortset det samme, du kan få så mange forskellige slags klunker sat på din is. og …')
 
(Måske mere senere - --~~~~)
 
(En mellemliggende version af en bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
kugler, bedre kendt som klunker.
+
En '''kugle''' er en [[rund]] [[ting]], som indgår som et væsentlig bestanddel i en [[kuglepen]]. I sådanne [[tilfælde]] er ''kuglen'' oftest lavet af en [[legering]] [[af]] [[stål]], rubidium og krom, muligvis tilsat en [[kniv]]s[[pi]]ds [[vanadium]]. Men i det store og hele er en ''kugle'' mere en form end den er et egentligt [[objekt]].<br /> Således er en ''kugle'' af [[læder]] i en [[vis]] [[stør]]relse ofte anvendelig til både [[fod]]- [[og]] [[hånd]][[bold]], hvis man sætter en [[svin]]eblære indeni, så den kan holde sig [[luft]][[tæt]] og [[op]]pumpet.<br /> I [[svær]]industrien ser man hyppigt kugler brugt i ''kuglelejer'', ligesom [[våben]]syndikaterne er meget glade for at benytte ''kugler'' i [[revolver]]e og [[gevær]]er, ligesom der fremstilles ''[[kanon]]k[[ugle]]r''.<br /> I [[menneske]][[krop]]pen [[op]]tr[[æde]]r der ''kugler'' eller kugleformede [[organ]]er flere steder. Mest [[kendt]] er [[nok]] [[øje]][[æble]]rne, den [[hjerne]]f[[orm]]ede [[knold]], [[navle]]n og så de [[to]] [[nosser]], der frister en udsat [[tilværelse]] [[i]] [[pung]]en (''scrotum'') [[mellem]] [[ben]]ene og tæt på [[røv]][[hul]]let. I [[sandhed]] ikke noget rart [[sted]] at være en ''kugle''!
klunker og kugler er svært at sammenligne. men det er stortset det samme, du kan få så mange forskellige slags klunker sat på din is.
+
[[Kategori:Ordforklaring]]
og ja med kuglerne ordentligt i pungen går du ik galt i byen.
 

Nuværende version fra apr 14. 2017, 02:52

En kugle er en rund ting, som indgår som et væsentlig bestanddel i en kuglepen. I sådanne tilfælde er kuglen oftest lavet af en legering af stål, rubidium og krom, muligvis tilsat en knivspids vanadium. Men i det store og hele er en kugle mere en form end den er et egentligt objekt.
Således er en kugle af læder i en vis størrelse ofte anvendelig til både fod- og håndbold, hvis man sætter en svineblære indeni, så den kan holde sig lufttæt og oppumpet.
I sværindustrien ser man hyppigt kugler brugt i kuglelejer, ligesom våbensyndikaterne er meget glade for at benytte kugler i revolvere og geværer, ligesom der fremstilles kanonkugler.
I menneskekroppen optræder der kugler eller kugleformede organer flere steder. Mest kendt er nok øjeæblerne, den hjerneformede knold, navlen og så de to nosser, der frister en udsat tilværelse i pungen (scrotum) mellem benene og tæt på røvhullet. I sandhed ikke noget rart sted at være en kugle!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.