Spademanns…

Redigerer

Kugle

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 1: Linje 1:
En '''kugle''' er en [[rund]] [[ting]], som indgår som et væsentlig bestanddel i en [[kuglepen]]. I sådanne [[tilfælde]] er ''kuglen'' oftest lavet af en [[legering]] [[af]] [[stål]], rubidium og krom, muligvis tilsat en [[kniv]]s[[pi]]ds [[vanadium]]. Men i det store og hele er en ''kugle'' mere en form end den er et egentligt [[objekt]].<br /> Således er en ''kugle'' af [[læder]] i en [[vis]] [[stør]]relse ofte anvendelig til både [[fod]]- [[og]] [[hånd]][[bold]], hvis man sætter en [[svin]]eblære indeni, så den kan holde sig [[luft]][[tæt]] og [[op]]pumpet.<br /> I [[svær]]industrien ser man hyppigt kugler brugt i ''kuglelejer'', ligesom [[våben]]syndikaterne er meget glade for at benytte ''kugler'' i [[revolver]]e og [[gevær]]er, ligesom der fremstilles ''[[kanon]]k[[ugle]]r''.<br /> I [[menneske]][[krop]]pen [[op]]tr[[æde]]r der ''kugler'' eller kugleformede [[organ]]er flere steder. Mest [[kendt]] er [[nok]] [[øje]][[æble]]rne, den [[hjerne]]f[[orm]]ede [[knold]], [[navle]]n og så de [[to]] [[nosser]], der frister en udsat [[tilværelse]] [[i]] [[pung]]en (''scrotum'') [[mellem]] [[ben]]ene og tæt på [[røv]][[hul]]let. I [[sandhed]] ikke noget rart [[sted]] at være en ''kugle''!
+
#REDIRECT[[Nosser]]
[[Kategori:Ordforklaring]]
 
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop