Edit Page
Source Editor

Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.

Nuværende version Din tekst
Linje 1: Linje 1:
 
[[Billede:Honoré Daumier 017.jpg|thumb|280px|Maleren Daumier viser her hvordan en krykhusar efter årtiers skamridning af forstenede opfattelser.]]
 
[[Billede:Honoré Daumier 017.jpg|thumb|280px|Maleren Daumier viser her hvordan en krykhusar efter årtiers skamridning af forstenede opfattelser.]]
'''Krykhusar''' (af middeladerdansk ''krikkehuser'' (og [[ikke]] (som ofte antaget) dansk ''krykke'' (befordringsmiddel) + ungarsk ''huszar'' (let kavallerist)) er betegnelsen for en [[person]] som huser andre folks svækkede og handicappede [[hest]]e. Heraf i overført betydning om personer, som (alt for længe) fastholder forslidte og unyttige opfattelser.
+
'''Krykhusar''' (af middeladerdansk ''krikkehuser'' (og ikke (som ofte antaget) dansk ''krykke'' (befordringsmiddel) + ungarsk ''huszar'' (let kavallerist)) er betegnelsen for en person som huser andre folks svækkede og handicappede heste. Heraf i overført betydning om personer, som (alt for længe) fastholder forslidte og unyttige opfattelser.
   
 
==Se også==
 
==Se også==

Please note that all contributions to the Spademanns Leksikon are considered to be released under the CC-BY-SA

Afbryd Hjælp til redigering (åbner i et nyt vindue)
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Skabelon der er brugt på denne side: