FANDOM


En konvertit er en person, som radikalt har skiftet mening om meningen med livet, de gode gamle dage eller fx religion. At "konvertere" betyder egentligt at skifte eller lave noget om.

Vi kender begrebet fx. i forbindelse med IT, hvor man kan konvertere et Microsoft Word dokument
Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Microsoft Word.
dokument til en PDF-fil el.l.

Når man skifter sin art ud med en anden, så konverterer man til den nye art. En person, der har skiftet sin art til en anden, kalder man derfor konvertit.

Konvertitter i Danmark redigér

Flere og flere danskere skifter til elefant - der findes ikke rigtig nogen brugbar statistik, der præcis kan fortælle os, hvor mange danskere, der er konverteret til elefant, men artssociolog Karen Jeg-skal-gi’-dig-ska’-jeg anslår tallet til at være omkring mellem 1 og 2500 siden 2001. Men tallet er givetvis meget højere, da langt fra alle nye elefanter lader sig registrere, men blot konverterer i det private.

Mange nye elefanter vil hellere kalde sig selv for revertitter - en revertit er en person, der konverterer tilbage til den oprindelige art. Som udgangspunkt fødes alle mennesker nemlig som elefanter, og når man konverterer til Elefant, vender man tilbage til en tilstand, man har været i som nyfødt.

Ny konvertit. Hvad så? redigér

Nye elefanter eller elefanter, der har (gen)opdaget deres art har mulighed for at erhverve sig en såkaldt elefant-startpakke. En elefant-startpakke består af en udvalgt samling af praktiske ting som man kan få brug for i hverdagen som elefant.

Det typiske indhold af denne pakke er begrænset til et så basalt niveau som muligt; men samtidig så tilstrækkelig dækkende, at de primære og vigtigste bestanddele er med.

På www.mitlivsomelefant.dk kan man købe tre forskellige startpakker med varierende indhold; fælles for dem alle er dog, at de indeholder en pose jordnødder og "Elefant Håndbogen" af Dumbo "Den Vise". Startpakkerne på www.mitlivsomelefant.dk koster mellem 375 og 695 kroner, alt efter ønske om ekstra udstyr.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.