Spademanns Leksikon
DanskRigs.jpg

"Men jeg hedder Knud[1], er lavet af Gud, så jeg ser almindelig ud"

~ Knud VI om at tøserne var vilde med ham for kronens skyld

Knud 6.[2] eller Knud Sex, som tøserne kaldte ham, blev født som ganske ung i 1163. Han levede så helt frem til 1202, hvilket gør ham til en gammel dreng på 39 år, der altså døde sund og rask og i sin bedste alder.

Dette billede af den unge Knud, der frier til sin Gertrud, blev helt mirakuløst fundet på et loppemarked i Hals i januar 1981. Nationalmuseet rekvirerede straks billedet for en femmer. Eksperter fastslår billedets ægthed baseret på kulstof14-metoden.

40pxKlumme.png
Skånske Lov
Hvordan det kommer sig vides ikke, men den ældste danske sang, vi kender, findes i Skånske Lov: Drømte mig en drøm i nat. Det svarer til at finde "Hvis tårer var guld" med noder og hele mulletjavsen i Momsloven.[3] Eller den danske bistandslov i Koranen.

Bestigning af tronen[]

Knud blev konge i 1182, da hans far, Valdemar XXXXL, styrtede igennem toilettet på borgen i Lejre og hamrede 4 etager ned, landede i voldgraven og druknede i en blanding af tyendets afføring, bræk og urin. Æret være hans minde. Men Knud havde faktisk været medkonge fra han var 7 år, hvilket var meget almindeligt dengang, da tronarvinger og konger blev myrdet for et godt ord.[4].

Landets sande regent var imidlertid biskoppen, der hed Absalon og siden er blevet omdannet til et diskotek i København, der nok er lukket nu, for klokken er mange. Nå, pyt med det.

Regeringssperiode[]

Knud var meget selvstændigt anlagt, så da den tyske kejser ville have ham til at aflægge lensed, gav han ham i stedet fingeren og tæskede hans beskidte lakaj, hertug Bugislav til lirekassemand så han røg af Pommern til. Så måtte tyskerne - tæskede, lamslåede og besejrede som i EM 1992 - erkende, at i Danmark er der dansk overhøjhed! [5] Og ikke nok med det, grænsen mellem Tyskland og Danmark rykkede helt ned til Elben, men det blev lavet om senere, da det var alt for lang en tur, når vi skulle hente billige bajere.

Knud var den første danske konge, der kaldte sig "de venders konge", en skik der fortsatte helt op til Frederik 9. Da Margrethe 2. blev dronning, var der ikke længere nogen der kunne huske, hvem venderne var, og så blev det lige så stille droppet.

Ellers er der ikke meget at sige om Knud Sextal andet end at han var gift med Gertrud, der så godt ud i hvad som helst. Og så havde han et eller andet at gøre med Skånske Lov - selv om noget giver storebror hele æren. Pffff!

Det med småt[]

  1. Knud var i følge Danmarks statistik et meget almindeligt navn på den tid
  2. Nogen mener han var Knud den 4. Det var Knud den 4. helt uenig i. Det er også de skide romertal.
  3. Den er der ikke, skulle vi sige fra vores revisor og det vil han skrive under på
  4. "Undskyld, godt ord igen", hjalp ikke på den tid
  5. Ha!