FANDOM


Kr1

Faster Anna, ca. 20. Århundrede.

Faster Anna (f. ca. 1890, pigenavn; Anna Andersen Skjern) var Mads Skjerns stærkt troende søster, med fast tilknytning til Indre Mission.

Gøren og Ladenredigér

Faster Anna blev født i kartoffelkælderen i et Missionshus i omegnen af Fredericia, som søster til et totalt ukendt antal søskende, hvor dog mindst tre er brødre. Hun nåede i sit liv ikke at gøre megen stads af sig nede på havneknejperne, men man mener at vide, at hun var mere-eller-mindre afholdskvinde til det sidste, der nødvendigvis har været engang efter 1933, da hun kan være blevet forvekslet med Jehovas Vidner, og gasset.

Faster Annas ungdom ved man kun lidet om, men det er logisk at antage, at hun har opholdt sig en periode, enten på en husholdningsskole, i huset hos nogen eller evt. på en gård. Havde hun interesseret sig for manufaktur eller bankvæsen, som brødrene, var hun nok ikke endt som en parodi på en gammeljomfru.

Kr2

Faster Anna, i Forsamlingshuset, ca. 1910.

Privatlivredigér

Faster Anna' menes at haft en kortvarig affære med en soldat på Vestfronten i 1914-15, hvorefter kontakten muligvis forsvandt efterhånden som den pågældende soldat marcherede mod Paris, der trods alt menes at være sjovere end hendes enetaler om Jesus. Efterfølgende forsvandt hun ud af historien, da en ung mode-bøsse bad hende skride ad Jylland til, pga. de familiestridigheder der altid medfølger, når man søger at blande moralsk fordærv, med Biblen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.