6. Klasse på Forskolen til Flådeakademiet: Chekov sidder oppe på taget, efter at have dumpet i fysik.

Kirk & Spock, de unge år er den populære betegnelse for en større samling af online-fan fiction, der dækker den del af Star Trek-universet der beskæftiger sig med Captain Kirk- og Spocks tid umiddelbart inden Star Trek rent faktisk foregår. I langt de fleste tilfælde, kan man roligt sige, at det er de rene paralleluniverser, ikke mindst den serie af kortfilm der foregår i noget der i dén grad minder om en dansk provinsskole omkring 1960[1].

Temaer der behandles[redigér | redigér wikikode]

Udførerne af denne noget specielle form for fan fiction behandler i det store hele de almindelige aspekter af dagliglivet for børn og unge, og med få undtagelser[2], gør de det også ganske habilt. Der er dog en gruppe for hvem Kirk & Spock bør repræsentere:

Splatter-gyserne[redigér | redigér wikikode]

I reglen går denne noget alternative version af Star Trek en lidt speciel retning. De fleste film og noveller forløber derfor således: Kirk & Spock møder hinanden i klasseværelset, ofte i et fag som Filosofi da Spock her bliver Nummer Sjok. Kirk der er en rod, driller Spock der udfordrer Kirk til en konkurrence i Eksistensialistisk Teori, hvorefter begge parter tager grueligt fejl af emnet[4] og begynder at slagte de andre elever på skolen. I reglen er Kirk mest afstumpet i sin stil[5], medens Spock oftest bare skærer sine ofre i strimler. De fleste fortællinger ender med et par timers eftersidning hvor vore to helte bliver venner.

Homoerotikken[redigér | redigér wikikode]

Scener som denne, udvikler sig ofte i en bizar retning.

Den homoerotiske undergenre er ofte meget enkel i sin opbygning: som vanligt begynder handlingerne med at Spock overhovedet ikke kan finde ud af noget der ikke kan defineres ved en ligning, her hans ambivalente forhold til piger som Spock generelt finder tiltrækkende men også totalt blæste. Kirk derimod har det lige omvendt: han finder dem super-søde og charmerende, men utiltrækkende. I de fleste udgaver af dette emne, ender Kirk & Spock i et forhold der volder Kirk mange problemer, for hvordan skal man dog udtrykke sine følelser for en fyr der ikke føler noget som helst?[6] Denne undergenre er den eneste, hvor heltene normalt ikke går i grundskole, men oftest gymnasiet.


I sjældne tilfælde er der en crossover mellem denne genre og splatter-gyserne. I disse versioner, bliver Kirk så fortvivlet af Spocks manglende følelsesliv, at han flipper ud. Som regel ender det grimt for alle andre, men de to bliver venner.

My Little Pony[redigér | redigér wikikode]

Denne undergenre er meget mærkelig[7], og findes udelukkende som skriftlige fortællinger: Ponyerne Kirk & Spock optages på en astronautskole i Ponyland. Som regel på noget kaldet My Little Space Academy, men navnet varierer. Her oplever de en masse eventyr om regnbuer, hjerter, venskab og sange der rummer disse emner. Dette er den eneste undergenre af Star Trek hvor Kirk & Spock slet ikke kender nogen af de klassiske figurer, men til gengæld har de en masse bekendtskaber blandt diverse ridedyr med syrede frisurer og psykedeliske farver.

Øvrigt[redigér | redigér wikikode]

  1. Se billederne
  2. F.eks. dem der mener at Star Trek og Harry Potter bør være samme univers.
  3. Dette skrives udelukkende af mænd på ca. 30 år.
  4. Ikke så underligt.
  5. Han bruger gerne stole og brosten.
  6. I reglen ender det med at de knalder.
  7. Selv for My Little Pony.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.