FANDOM


Kidsinamerica

Kim Wildes første singleplade blev en stor succes og solgte mere end 200 eksemplarer på Langeland.

"Born to be Wilde"

~ Oscar Wilde om barnebarnet Kim

Kim Smith eller Kim Wilde blev født den 18. november 1960 i London, hvor man kan købe lækkert tøj og sjældne lp-plader og pundet er meeeeget billigt lige for tiden, så det er bare om at komme igang.

Hun er ældste søn af Marty Wilde, der indspillede større kunstneres hits i 50'erne og 60'erne samt Joyce Baker, der var med i gruppen Vernon Girlssom hittede med Lover Please i 1962, altså mens Kim var lillebitte og knap så vild.

Kim har to interesser i livet: Musik og havearbejde. Til gengæld interesserer hun sig hverken for mand eller børn.

Musikalsk karriereredigér

I 1981 udgav Kim singlen Kids in America, der handlede om, at hun var et af børnene i Amerika, hvilket ikke var heeeelt rigtigt, da hun vel nærmest var englænder og 20 år gammel. Vi, der var unge dengang, var desværre for fulde til at sætte spørgsmålstegn ved den slags detaljer, så vi lyttede til nummeret på kassettebånd gennem papvæggen til vores lillesøster uden de ringeste anfægtninger og i øvrigt uden at passe vores arbejde som flaskedreng i Irma.

Nu startede en fantastisk karriere for Kim. I dag har hun solgt over 15 mio. lp-plader og 50 mio. singleplader[1]. Blandt hendes mange successer nævner vi bare i flæng:

  • Rockin' around the Christmas Tree

Et herligt julenummer, hvor hun samsynger med sin bror Mel Smith[2] eller Mel Wilde, der jo også er kendt i andre sammenhænge, ikke mindst som hårmodel på Copenhagen Hair Model School of Arts for Young Samurais and their Sisters with Flowers in their Hair and Lollipops.

Kimwildegarden

Kim (i midten) sammen med sine to yngste børn, Kim (tv.) og Mel (th.) samler her ind til fordel for børnene i de tidligere engelske kolonihave-områder.

Gartnerietredigér

Da Kim blev defloreret af en havemand og tilmed gravid, vaktes hendes interesse for havebrug. Hun tog en uddannelse som anlægsgartner og lærte blandt andet at kende forskel på bjørneklo og rhododendroner.

BBC ansatte hende til at fortælle om blomsterne og bierne i haveprogrammet "Garden Invaders", hvor hun var lige ved at gå i frø og måtte leve for en plovmand.

slog hun sig på børnebøger, som alle andre kendte personer, der gerne vil skrive lidt, men ikke magter opgaven overfor et voksent publikum. Bogen hed Gardening with Children eller på dansk Gardiner der kilder, udkom i 2005 og handlede om børns første forsøg med fureplovning.

Efter flere nærgående besøg af sædelighedspolitiet[3], valgte Kim at forlade gartneriet til fordel for musikken igen i 2006.

Nu optræder hun sammen med andre store 80'er stjerner som Paul Young og Human League på kassevogne ved større kræmmermarkeder på Fyn, kun iført gummirøjser og playback.

I marts 2007 hittede hun stort på Nordjysk Nærradio med sangen Baby Obey Me.

Triviaredigér

  • Kim's mand, Bente, blev tvangsfjernet i 2001.
  • Kim startede på pladeselskabet RAK, ligesom andre udødelige kunstnere som Mud og Smokie. Alligevel gik det neden om og hjem i 1984.
  • Kim kan ikke selv synge. Hendes far, Marty, har mimet alle hendes melodier.

Notes in Americaredigér

  1. Og det er bare i dag. Gu've' hvor meget hun solgte i går?
  2. Ikke at forveksle med Mel and Kim
  3. Og ihukommende Gary Glitters lille smut til Thailand
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.