FANDOM


Kildevand1

Herfra vil producenten gerne have dig til at tro at vandet kommer fra. Det bliver lige 300,-/flasken - bare for indtrykket.

Kildevand2

Herfra kommer vandet i din flaske. Det bliver lige 300,-/flasken - bare for afsløringen.

Kildevand er en moderne form for alkymi. Her taler vi virkelig ikke om at forvandle vand til vin, men om at forvandle dét som kommer ud af din vandhane til det pureste guld - blot ved at komme det ned i en plastic-flaske, og dernæst placere det på forreste hylde i Bilka.

Oprindelseredigér

Tilbage i 1970'erne var det noget så rasende dyrt at købe en flaske Sodavand. Der var simpelthen ingen fra klassen under Mærsk McKinney Møller som havde råd til at købe drikkevarer, som på nogen måder var tilsat smagsstoffer eller for den sags skyld alkohol. Lige bortset fra dem som sad nede på den lokale bodega og drak sig i hegnet[1].

Gradvis sank Danmark ned i dyndet, men samtidig fortsatte en række miljøforkæmpere[2] med at kæmpe en brav kamp for "vandkvaliteten". Dette resulterede så igen i, at udledningerne i Køge bugt blev reduceret væsentligt, og at det faktisk blev helt uskadeligt at stikke hovedet ned under vandet i timevis, når man var på fisketur i Farum sø.

Denne pludselige forøgelse af vandkvaliteten, hvor man samtidig helt undgik at anvende klor i rensningsprocessen, gjorde at danskerne begyndte at forfalde til at drikke vand fra hanen.
Dette forhold var mildest talt ødelæggende for den danske øl og læskedriksindustri. De hashrygende hippier var begyndt at drikke vand fra hanen, og samtidig begyndte de misanden at ændre deres livsstil, så de nu mødtes på caféer og in-steder, hvor det var "in" eller "smart" at blive set med "kvalitetsprodukter" i deres nærhed.

Mens selvsamme nyfrelste sad på fortovscaféerne og skreg om "snobberi" og "manglende kritisk sans", begyndte de at få smag for vand fra hanen, der var omhældt på flasker. I starten blev det serveret gratis ved siden af deres måltider. Så faldt salget af vin. Så steg prisen på vand. Så steg prisen på vand igen, og igen, og igen - og til sidst kostede en flaske helt almindeligt postevand ca. 40 kroner på et serveringssted i København.

I takt med at prisen steg på serveringsstederne, så blev den selvsamme flaske helt almindeligt postevand pludselig en "eksklusiv vare for den kræsne forbruger". Pludselig var det jo ligefrem billigt, når den samme flaske kostede kun 10,- kroner på tanken. Den indbildte intelligente pøbel hoppede i vandet med det samme!


Udbredelseredigér

Som resultat af det umådeholdende snobberi og overforbrug, kan du i dag finde en flaske kildevand alle steder! Der er simpelthen opstået en uformel konsensus om det forehavende, at sodavand til 7,- kroner literen[3] er dyrt, mens at en flaske helt almindeligt vand til 20,- kroner literen er et fund til prisen.

Kildevand er på sin særegne vis manifestationen af menneskehedens uendelige dumhed! Der er millioner i Afrika som ikke har daglig adgang til rent vand.
Trods dette findes der danskere, der er villige til at betale 400 gange prisen for det de kunne finde i deres vandhane.

Til forsvaret for kildevand skal det dog siges, at det kan være en umådelig god idé at drikke den slags, hvis du skulle finde på at holde ferie i Ægypten. Her er vandet i hanerne nemlig af en beskaffenhed, der formodentlig vil tilsikre dig en 14 dages lang aftale med dit toilet.
Du kan selvfølgelig vælge udelukkende at drikke øl eller alkohol. Det er vel derfor at du er taget på ferie?

Vandede noterredigér

  1. De havde så reelt heller ikke råd til det, men de kunne da banke kællingen til hun slap skillingerne og lod manden passe sine fritidsinteresser! Det manglede da bare!?
  2. Med fodformede sko, Fjällräven rygsæk, tykke indfattede briller, langt hår formet i pisk i nakken, en strikket sweater, dårlig ånde, en pibe i munden og bukserne stoppet ned i strømperne
  3. På tilbud forstås.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.