FANDOM


Ka2

Filmens de facto hovedperson, Hit Girl, lærer lige skurken hvor skabet skal stå.

"Wannabe..."

~ Duksedrengen om Kick-Ass.


"Dér er min Robin!"

~ Ironman om Hit Girl.


Kick-Ass (2010) er en superhelte-film om den 11-årige ninja-agtige og ekstremt hjernevaskede pige, Hit Girl, og hendes utrættelige kamp for at mætte hendes fars behov for hævn over den lokale gangsterboss Frank D'Amicos mord på Hit Girls mor. Filmen er af uforståelige årsager fortalt gennem den 4-6 år ældre dreng, Dave Polsk-Navn, der forsøger at hæve sit eget ego, ved at iføre sig nogle sikkerhedsstøvler, en blå-grøn sparkedragt og et par gummihandsker fra Brugsen, også rende omkring i natten og lede efter forsvundne katte. Filmen er den eneste i historien (udover Kick-Ass 2) hvor en lille pige er den ubetinget stærkeste figur overhovedet, men også en film som feministerne totalt vælger at ignorere. Årsagen er nok, at man ikke kan tillade sig at klage, over manglende kvindelige superhelte, hvis de allerede findes.

Ka3

...og her er hendes stuntman, Humpfrey, inden CGI-afdelingen tager over.

Handling, i grove trækredigér

Dave Polsk-Navn tøffer omkring på den lokale skole, og overvejer hvorfor han er så fesen. Hans mor er død, hans lem rejser sig for alt, og hans venner er sejere end ham, selvom de er nederst i skolens fødekæde. Pludselig finder han på, at han vil være superhelt, da ingen andre nogensinde har forsøgt sig i virkeligheden[1]. Dave Polsk-Navn vælger det lidt tossede navn Kick-Ass, ved at lave nogle grimme tags i et stilehæfte, når han ikke lige savler over sin lærerinde. Derefter tager han på mission, hvor han bliver stukket ned på en parkeringsplads bag et pizzaria, som ikke er Dominos. Få dage senere, virker hans far pænt ligeglad med, at sønnike er stukket i maven, sparket i hovedet og har fået sat metal på 70% af knoglerne, for knægten blev fundet uden tøj på, så farmand spekulerer mere på, om sønnike er blevet bamset i pruthullet. God far.

Historien om det manglende tøj, får Dave Polsk-Navns venner til at sprede et rygte om at han er bøsse. Han bliver ikke glad for dén udvikling, men det giver ham muligheden for at smøre pigen Katie Doormat ind i brunecréme, hvorefter hun brokker sig over sin eks-kæreste, der viser sig at være en grotesk voldelig narkohandler, med fast luder og egne håndlangere. I et forsøg på at true x'en til tavshed, dukker Dave Polsk-Navn op på stodderens adresse, iført sit nye kostume. Her er han ved at blive skåret godt og grundigt i strimler, da filmens heltinde, Hit Girl dukker op med et dobbelt-bladet sværd, og slår alle skurkene ihjel, bortset fra én, som hendes far - Batman - skyder i knolden med en riffel, hvorefter de fortæller Dave Polsk-Navn, at de også er superhelte, at de godt vil møde ham igen, og at de i øvrigt finder ham ret latterlig.

Ka1

Selveste Kick-Ass, i sin mest faretruende positur.

Batman & Hit Girlredigér

Batman var engang strisser, men fik skylden for noget narkohandel, fordi han ikke tog imod bestikkelse. Medens han afsonede, tog den højgravide Fru Batman en håndfuld sovepiller, hvorefter Hit Girl blev født ved post mortem kejsersnit. Ham der stod bag fupnummeret, var farmanden til Dave Polsk-Navns skolekammerat, Chris, der - tør vi nok sige - ikke er helt rigtig oven i hovedet. Selvfølgelig kommer der en masse forviklinger, ikke mindst fordi at Batman i årevis har hærdet sin ekstremt mindreårige datter, ved at skyde på hende, medens han lovede hende is. Anyways, Batman & Hit Girl har ihvertfald erklæret familien D'Amico krig. Chris opfinder en fup-superhelt der ryger hash, der skal lokke Dave Polsk-Navn i en fælde, hvor Chris også lige får held til at skyde Hit Girl[2], som straks bliver sur, da hun opdager at Batman og Dave Polsk-Navn bliver taget til fange af familien D'Amico. Medens Dave Polsk-Navn er blevet tævet halvt ihjel på live tv, og Batman er blevet så forbrændt, at en Darth Vader-reference er uundgåelig, kommer Hit Girl til alt held, og skyder en masse skurke, og redder Dave Polsk-Navn. Batman dør i denne scene.

Hit Girl & Dave Polsk-Navnredigér

Dave Polsk-Navn foreslår, at Hit Girl flytter ind hos ham. Farmand er åbenbart så cool, at han ikke stiller spørgsmål, hvis sønnike tager 11-årige piger med ind på værelset om natten, og siger at de skal bo der. Hit Girl siger nej tak, og låner istedet Dave Polsk-Navn en jetpack med to gatling guns monteret, og tager så selv afsted til D'Amico-bygningen, forklædt som skolepige[3]. I en scene som Quentin Tarantino ville ønske at han havde lavet, skyder Hit Girl en fyr i munden, og tager elevatoren op, hvor hun skifter tøj imens. På øverste etage, raserer hun et helt bibliotek, til lyden af "Hits for Kids", og dræber en mindre hær af gangstere, bl.a. ved at løbe på væggene medens hun skyder løs. Også ordner hun også lige en fyr, ved at kaste med køkkenknive. Til aller sidst, kommer Dave Polsk-Navn flyvende med jetpacken, nakker resterne af familien D'Amicos håndlangere, og skyder Frank D'Amico i maven med en bazooka, så han flyver ud af vinduet, og sprænger i luften med morgensolens komme.

Når ja, der er også noget med...redigér

  • Folk der filmer istedet for at ringe efter politiet.
  • Ben der bliver hugget af.
  • En fyr der bliver kogt i en mikroovn.
  • En teenager der får et celebrity crush på Hit Girl.
  • Kultdyrkelse af John Woo's film.
  • Børn der kører bil.
  • Folk der taler som Adam West.
Men der er ikke

Ret mange biler i New York eller Chicago eller hvor fanden det er, hvilket er ret underligt.

Røvsparkende noterredigér

  1. Lidt nørderi: Der findes kappeklædte selvtægtshelte i virkeligheden. Bl.a. i New York - de deler sokker ud til hjemløse, og smadrer pushere.
  2. Bare rolig: heltinden dør ikke halvvejs inde i filmen.
  3. Hvad hun jo burde være.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.