FANDOMLoch Ness Monster

Kentaur i Horsens.

Kentauren[1] er kendt som den mest dødbringende dinosaur, der nogensinde har sat sine skællede fødder på Jordens overflade.

Der er kun fundet et enkelt fossil af denne dinosaur lidt udenfor Luenrup, Danmark. Fossilet viste, a.t kentauren havde målt den samme længde som 10 fodboldbaner lagt sammen. Den havde både gæller og finner, så den kunne bevæge sig i vand, men også solide ben, så den kunne færdes på land. 3.782 af fossilets knivskarpe tænder var intakte, og de målte mellem 15 og 50 cm. Bag tænderne blev der fundet nogle store kirtler, der beviste, at kentauren havde kunnet spy ild.

Da dinosaurene for 65 millioner år siden uddøde, var det ikke på grund af nogen altudryddende meteor eller overraskende klimaændringer. Det skete faktisk på baggrund af, at den farlige kentaur havde indtaget et så stort måltid rosenkål, at en gigantisk prut havde undsluppet dens dinanus (latin for dinosaur-anus), som på ganske få sekunder udryddede alt liv på Jorden.

Mytologisk fodnoteredigér

Kentaur

Dette er skelettet af en kentaur

  1. Det græske ord Kéntauros (Κένταυρος) kommer fra ken-tauros, "penetrerende-tyrelem", som vi finder i filosoffen Palaephatus' apokryfe tekst om græsk mytologi, Περὶ ἀπίστων. Geografisk kommer kentauren fra landsbyen Nephele i Ixions rige. Desuden kendes stjernebilledet Kentauren fra Mesopotamien, hvor det symboliserede guden Baal, der repræsenterer støvregn, dyresex og overvældende frugtbarhed. Kentaurens mytologiske antagonist er dæmonen Moth, der repræsenterer sommervarme, insekter og tørke
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.