Spademanns Leksikon

"I China veed Du jo nok er Keiseren en clovn, meen det klæder ham"

~ H.C. Andersen

"Giv kejseren hvad kejserindens er"

~ Nero om ikke at kunne få nok


Kejser, som af de fleste pænt bliver kaldt en titel, bliver derfor brugt om folk der ikke ser, sædvanligvis i form af tænkere der lidt glemmer at tænke langt nok ud i fremtiden. Dvs. en hver form for statsleder eller politiker, disse lader nemlig tilsyneladende aldrig til at have en plan efter at være blevet valgt.

Gode eksempler på ledere der er blevet kaldt kejser er f.eks. Napoleon. Der findes dog visse utroligt markante undtagelser på denne regel, som f.eks. lederen af sadistisk fascistisk parti, Anton Wittorf, som har en meget nøjagtig plan for hvad han gør i det tilfælde at han skulle gå hen og blive statsminister (et andet ord for kejser, så vidt vides skulle Wittorff have planer om at ændre denne titel til en mere passende skulle han blive valgt.).

Etymologi[]

Kejser stammer fra det latinske ord caecus, senere caesus som i futurum inexactum aktiv bliver til caesuero, betydende jeg skal se blindt/være blind. Dette gennemgik igen en transformation til kaldenavnet Caesar hvorfra ordet kejser stammer fra.

Kejsere igennem årtusinderne[]

Julle[]

Ordet kejser blev for første gang brugt i folkemunde om en romersk diktator der gik under navnet Julius "Julle" Caesar.
Grunden til at denne fremtrædende embedsmand blev kaldt kejser af sit folk var hans teori om at man skulle indlemme så mange andre riger i det romerske rige som muligt, og bruge disses rigdomme på at gøre fattige romerske borgere rige.
Denne teori fejlede selvfølgelig fuldstændig da det der skete var at der lige pludselig var et enormt influks af fattige polakker, letter og andre øststammefolk der frivilligt blev en del af det romerske rige, således at det indtil da ufatteligt rige Romerske Imperium blev erklæret statsbankerot i 422 vor tidsregning. Julle blev senere myrdet af utilfredse etnisk italienske senatorer. Dette førte senere til at den magtglade Kejser Augustus kom på tronen. Julius "Julle" Caesar var historiens første eksempel på det der idag kaldes en kejser.

Korsikaneren[]

Senere kom andre prominente (eller måske snarere uanselige) skikkelser såsom Napoleon til højt embede, og tildrog sig således titlen kejser. Forfatteren vil dog kun koncentrere sig om de sidste to eksempel på kejserarten, netop for at lede opmærksomheden over på at denne menneskelige afart så langt fra er uddød endnu.

Junior[]

Der er selvfølgelig tale om den tidligere Mighty Warlord, King of Miraculous Response, and Lord Emperor (kejser) Militant of the World's 50 Sovereign States of America, George W. Bush. Han er senere blevet afkrævet titlen af Emperor Obama, uden dog at være blevet afkrævet nogen form for undskyldning for han umådeligt kortsynede, og dermed fejlslagne, politik.

Denne mand har om nogen i nyere tid ført sine kortsynede planer ud i livet, de involverer bl.a. :

  1. At udnævne Al-Qaeda netværket til en stat, og dermed give dem mere magt. Selvom formålet med the War on Terror (Terror værende Al-Qaeda netværkets landområders officielle navn) vist nok var at indskrænke organisationens indflydelse.
  2. Ikke at have begået selvmord, dette viste sig i bakspejlet at have været utroligt hæmmende for bl.a. verdens økonomiske balance.
  3. At gå i verbal krig med alle individer med omløb i hovedet.

Formålet med denne krig var at tvinge dem til at komme med løsninger på verdens problemer, de lukkede derimod simpelthen af for Bush-regeringen og MW,KMR,LEMW50SSA. George Bush måtte derfor nøjes med at hyre usandsynligt ubegavede mennesker som f.eks. ministre i hans regering. Denne strategi kan betegnes som fejlslagen i og med at MW,KMR... George Bush ikke blot fik en masse alternative løsninger præsenteret, han formåede også at fremmedliggøre samtlige ophavsmænd til planerne og dermed forhindre ethvert samarbejde.

Obama[]

Hans efterkommer Emperor Obama har indtil videre kørt i en noget anderledes jargons er meget simpelt er bygget om at formulere alle hans geniale planer så de er fordøjelige for offentligheden før han fører de ud i livet, dette har indtil nu resulteret i at han er blevet valgt af en masse mennesker til at være den næste store (TV-entertainer) Kejser af de 50 amerikanske stater. Resten af hans geniale dagsorden er endnu ikke blevet oversat fra britisk engelsk til det noget mindre komplicerede amerikanske sprog (læg f.eks. mærke til den udbredte brug af udtrykket I is).
Indtil videre lader det derfor til at Emperor Obama's ellers langsigtede planer ikke vil blive ført ud i livet, og dermed er han garanteret en plads iblandt kejserhedens udødelige figurer.

Videre læsning/gloning[]

  • Sagydiev, Borat,
    Kejsersnittens historie (2008).
  • Cambridge Latin Course (1763) bog 1-5
  • Caesars Gallerkrig (helst på originalsproget; Commentarii de Bello Gallico)