Spademanns Leksikon

"Kjebap ere een yderst fijn Spisce. Da jeg fic min foerste af slagcen severret paa eet Sloevfad, vhidste jeg strax, at jeg varr bjevet til nogjet"

~ H.C. Andersen om Kebab

"Spis min, spis min, spis min, spis min kebab!"

~ Alexanderband om Kebab


Kebab fås i mange varianter. Her er det muldvarpe-kebab som er på menuen.

Kebab (Durum) er blevet en af de mest yndede spiser i verden. Udover den traditionelle skildpaddekebab, findes der flere andre varianter bl.a. duekebab og så den mere og mere populære rottekebab som har overhalet skildpaddekebabben og er nu den mest almindelige kebab i Danmark næst efter Heste og Ponykebab. Der er store prisforskelle på kebab. Det kommer mest an på, hvor man køber den. I Danmarks hovedstad, Legoland, koster den f.eks 2-300 kr og i den ekstremt højreorienterede bydel Gellerupparken, i Thisted koster den ca. 5 kr.

Kebab bliver oftest serveret af små svedige udenlandske mænd med ufattelig mærkelig accent (jyder), i små snuskede pizzeriaer eller i diverse sportsforretninger. Kebabben blev oprindelig opfundet af to indvandrere i Tyrkiet, da de var utilfredse med landets kulinariske diversitet.

Kebab bliver oftest serveret i en slags brød lavet af en blanding af plastic og pap, kødet der bruges til en kebab er kødet fra en hund, man kan meget nemt forestille sig hvordan benene og hovedet bare er skåret af, og kroppen er blevet sat op, sammen med en snasket hvid substans, hvis ingredienser er ukendte - det skal dog her oplyses, at de oftest mikser dressingen på toilettet, grunden er dog ukendt -, og i visse tilfælde inkluderes noget, der mest smager og lugter af muggent papir - de kalder det vist salat, hvad det så end er?

Kebab er ufatteligt sundt og spises i store mængder af børn, unge og især pensionister, i hele verden og kebab bliver betragtet som den vigtigste grund til at levealderen stiger overalt i verden, undtagen steder hvor der ikke er kebab - Finland, England, Zimbabwe og Japserland, hvor gennemsnitsalderen ligger på mellem 15 og 17 år.

Der skal dog advares mod overindtagelse af kebab da det kan forårsage uønsket graviditet. Der bør også advares mod at indtage produktet sammen med cola da det kan forårsage øget indlæringsevne, hallucinationer, hypermobilitet og søvnløshed.


Facts om kebab[]

  • Kebab er den tredje største eksportvare i Jysk sengetøjs lager
  • Kebabkød består af: 0,5% kød (oftest pungrotte)
  • Kebab er mange øglers livret
  • Den elskede kebab-lugt kan fås som deodorant og bliver produceret af Emporio Armani.
  • Amin Jensen beskriver kebab som kilden til hans succes.
  • Der findes nu 200.000.347 kebab-barer i Danmark, deraf ligger de 52.782 i den lille forstad til Legoland Heltskør.
  • Chuck Norris udtalte engang at han syntes kebab var: "Ingen kommentarer".
  • Der bliver ofte anvendt en rød mexicansk gift (meget dødbringende) til at skjule den afskyelige smag og aroma.
  • Kebab er spansk for: "Revet pungrottekød". Made in China
  • Kebab bruges primært som erstatning for svinekød, da dansk svinekød anses som livsfarligt i visse kulturer.