Kattemad var i gamle dage (fra år 117 f.kr. til 1929) primært foder kun for katte, lavet af henkogte mus i egen gelé, før at det blev en trend, at deres ejere begyndte at fodre deres små kære hvæsende væsener, med Royal Greenland Store Kutter-Rejer og Beluga Caviar.

Folkepensionist og katteejer.

Under børskrakket 1929 var der økonomisk depression, og kattemad primært af mærket 'Whiskas', blev en yndet luksus-spise blandt danske folkepensionister, og er det stadig den dag i dag. Medlemmer af Ældre Sagen får 25% pensionistrabat hos Olivers Petfood, og derfor går pensionister aldrig sultne i seng, da de invisterer hele deres pension på kattemad, da det som vin kan lagres i mange år.

Man har fundet ud af, at kattemad har flere gode egenskaber, udover at være godt for hukommelsen samt for muskler og led. Det har i senere studier vist sig at have en lindrende effekt på hæmorroider, samt en opstrammende virkning på huden i ansigtet, hvor at flere (primært kvinder, herunder Johanne Schmidt-Nielsen), bruger den som ansigtsmaske om natten, for at få den bedste udnyttelse af kattemadens sunde flerumættede fedtsyrer og vitaminer som B5 samt keratin og taurin.

Kattemad fås i dag i mange forskellige varianter til alle hudtyper og skavanker i detailhandlen, og det anbefales at man køber en prøvepakke først, så man kan finde den helt rigtige kur - Ellers spørg på apoteket eller i Matas.

- Som ansigtsmaske kan Stryhn's Grovhakket leverpostej og Pedigree hundemad på dåse, til nød bruges som et alternativ til kattemad, men her anbefales det på det kraftigste, at man lægger et par gode skiver af agurk (ikke den syltede) på øjenlågene som beskyttelse, da det kan forsage tunnelsyn og lettere svimmelhed, hvis man får dette i øjnene. Sker dette, skyl da rigeligt med vand og opsøg straks læge!

Kattemad serveres i dag lovligt på fine franske michelin-restauranter, samt i restauranten Noma, til en kuvertpris på en månedsløn.

Reklamen som fik pensionister til at spise kattemad.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.