FANDOM


Cath1

pssst. PSSST! Hey, dig der læser. Dav! Vi hvisker her, da vi ikke vil op at slås med dem der sidder på knæ foran statuen af Jomfru Maria - for udenforstående som os, ser det nemlig ud som om de tilbeder hende. Du véd, når de knæler med en rosenkrans i hånden, og fremsiger en bøn opkaldt efter hende, kan folk som os sgu ikke se forskel på at BEDE TIL og TILBEDE. Men der er vist forskel...?

"Once you go Vatican, you can't go back again."

~ Oscar Wilde om folk der ikke vil være katolikker alligevel.


Katolicisme er en kristen verdensreligion, der særligt bemærkes, for at rumme uanede horder af irere, spaniere, italienere, mexicanere og vietnamesere, men stort set ingen danskere[1].

Hvad er nu det med navnet?redigér

"Katolsk" betyder Universel, og skal således forstås, som at det er selve Jesus' Verdenskirke. Dvs. Alt for Alle. ...dette er de godt på vej til, for efter 1999 har Den Katolske Kirke underskrevet en aftale med Den Lutherske Verdensføderation[2], der indebærer, at man nu anerkender hinandens dåb, og at katolikkerne har trukket deres bandlysning fra 1550erne tilbage. I praksis betyder det, at f.eks. Folkekirken nu er en slags selvstyrende frikirke under Paven.

Teologiredigér

Katolicismens tro, er den samme som andre kristnes[3], tilsat Skærsilden, adgangsmuligheder til Himlen, særlig forståelse af Nadver, helgener og Nonner der spiller fodbold.

Skærsilden

Dette er en slags mini-helvede hvor folk der er kristne syndere, kan ryge hen efter døden, at blive renset, og dermed gøres klar til Himlen. Det minder meget om det Hades/Dødsriget som alle kristne nævner i Trosbekendelsen, men protestanterne glemmer det vist hver gang de skal svine katolikkerne til.

Adgangsmuligheder til Himlen

Udover Skærsilden, har katolikkerne en tro på, at man kan komme i himlen hvis man gør gode gerninger[4], hvorimod protestanterne tror, at man gør gode gerninger fordi man er på vej i Himlen.

Særlig forståelse af Nadver

Katolikkerne tror, at vin og oblater fysisk bliver til Jesus når man går til alters, medens Folkekirken tror at Jesus fysisk er til stede i vin og oblater, når man går til alters[5]

Helgener

Katolikkerne tror, at helgener er særligt hellige mennesker, der tjener som inspiration for os andre, og som muligvis kan lægge et godt ord ind for os, hos Gud. Det samme gør Folkekirken, men dér vil man ikke indrømme det.

Himmel & Helvederedigér

Cath2

Nu bliver det indviklet, så hold tungen lige i munden, for dette er der ikke mange tegnefilm der afslører: Praktisk talt samtlige - troende - kristne på Jorden tror, at når man dør kommer Sjælen i Himlen, at sidde sammen med Gud, hvorefter kroppen rejses ved Dommedag, for at forenes med Sjælen, medens de levende bliver skilt (det dér med "Fårene fra Bukkene", du véd). Ovenstående gælder dog kun, hvis man er døbt og tror på den Treenige Gud. Ellers kommer Sjælen altså i Helvede, og bliver dér for evigt. Hvis man som medlem af Folkekirken nu bliver forvirret, da den alkoholiserede, aktive homoseksuelle præst, der lever på polsk med ugens kæreste[6] siger noget andet, så er vedkommende altså en løgner - ingen i Biblen taler så meget om Helvedets flammer, som Jesus selv.

...skulle du blive bekymret for ovenstående, så skynd dig at blive katolik - i yderste nødstilfælde, kan du nemlig bare tage på korstog eller købe dig en stak afladsbreve.

Bekendelserredigér

  1. Her i landet har hovedparten nemlig været kættere siden anno domini 1536.
  2. Det er en paraplyorganisation, for bl.a. Folkekirken.
  3. Undtaget er USA's protestantiske kirker, der åbenbart godt kan forene KKK, anarko-kapitalisme og en religion der bygger på næstekærlighed og gavmildhed.
  4. Dén her har faktisk en vis opbakning i et Jesus-citat, men nævn det ikke for en protestant - svinet brænder dig bare på bålet!
  5. Se også: Flueknepperi.
  6. Medens præsten måske oven i købet tror på reinkarnation.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.