FANDOM


Katharina den Store (Mindre kendt som "Katharina den Storrygende", 1729-1796) var navnet på Zarinaen af Rusland fra 1762 til 1796. Det siges at Katharina var tysk prinsesse og kom fra Stettin i Polen. Hendes far hed Christian og hendes mor Johanna. Desuden var hun kusine til to svenske konger.

Ægteskabredigér

Katharina blev fragtet til Rusland som 15-årig i 1744. Ruslands kronprins, Peter (Som også kom fra Tyskland) skulle bruge en gemalinde til et hofbal, men blev lissom hængende og var skideirriterende. Selv om Katharina sagde nej til hans invitationer konstant, besluttede Peter at plage Zarinaen Elisabeth om lov til at indgå tvangsægteskab med Katharina, hvilket han fik lov til, han var jo en rigtig mors dreng. Da Peter blev Zar viste det sig hurtigt at ægteskabet havde været en gigantisk fejl, og den retarderede Peter blev tvunget til at høre på Katharinas brok, 24/7.

Motherf*cking statskup!redigér

Den (meget) gamle Zarina døde i december 1761, og Peter skulle arve tronen som Peter 3. Det viste sig meget hurtigt at han ikke havde forstand på politik, og hellere ville sidde hjemme og lege med tinsoldater. I juli 1762 da Peter var ude at gå tur i slottets have, slog Katharina ham ned bagfra, og slæbte ham ned i fangekælderen, hvor han blev bevogtet af en grizzlybjørn fra Russisk Alaska. Peter forsøgte at flygte med hjælp fra sin gode ven Piotr Sergeiovich, men de blev begge flænset i stumper og stykker af den agressive grizzlybjørn. Herefter tog hun magten.

Zarinaredigér

Efter Peters særdeles blodige død, var Katharina den enevældige hersker af hele det Russiske Kejserrige, og hun gik straks i gang med at udvide det mod både øst og vest. Hun smadrede tyrkerne på Krim og i Georgien, erobrede Ukraine, og stjal Polen tre gange, men tabte hele lortet to gange.

Dødredigér

6. november 1796 under det sædvanlige papirarbejde, skulle Katharina på lokum. På lokummet fik hun et hjerteanfald, og blev først opdaget næste morgen på gulvet, blå i hovedet og med blottet røv. Hun blev derefter transporteret til Peter-Paul-Katedralen og blev begravet. Tre timer senere døde hun af iltmangel.

Efterfulgte:
Peter 3.
Russisk Zarina
17621796
Efterfulgtes af:
Paul 1.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.