Spademanns Leksikon

Med en kassettebåndoptager var der altid besøg på drengeværelset

Det var vildt spændende at se på nye kasettebåndsudgivelser. Her er Paul Simon i gang.

En kassettebåndoptager et forhistorisk artifakt fra 2000 f. Hartm. til afspilning og optagelse af grammofonplader. Den var specielt velegnet til orkesterensembler som Sweet, Slade, Smokie, Bay City Rollers og de glimrende solister Suzi Quatro og ja.... Ole Erling.

Selv voksne mennesker kunne finde på at bruge den til at høre Gyda Larsen.

Kassettebåndoptageren afløste således hurtigt den i 1960'erne så populære spolebåndoptager.

Navn[]

Navnet har den fået fordi man ka'sætte den hvor man vil. Til forskel fra spolebåndoptageren fylder den nemlig ikke ret meget.

Anvendelse[]

Ved at indlægge en såkaldt kassette kunne man høre hele 10 minutters musik, og når man så vendte kassetten om, kunne man få den afspillet bagfra, men stadigvæk i stereo. Derfor var musiknumrene kun 2 minutter lange og de lange solopartier udført af elektriske guitarister blev dermed afskaffet sammen med enhver form for trommesolo. Artister som James Page, Eric Lipton og Jørn Ingenmandsland var udelukkende henvist til LP'er med 33⅓ omdrejninger, som kostede hele 39,99 og derfor opstod der med kassettebåndoptageren helt nye ensembler som skulle sparke røv i løbet af 1½ minut.


Kassettebåndoptagerens sociale funktion set i historisk-materialistisk perspektiv[]

På trods af den almindelige stigende fremmedgørelse i samfundet, hvor levende musik var noget som kom ud af en industrielt produceret genstand, var kassettebåndoptageren den opadstigende middelklasses foretrukne komfirmationsgave. Det var med til at skaffe de multinationale selskaber som Philips, Telefunken og BASF større profit og derved større magt.
Det lille format gjorde også at kassettebåndoptageren nu kunne bruges til at optage de voksnes samtaler og gøre overenskomstforhandlingerne vedr. lommepenge og opvaskedage mere overkommelige, specielt hvis far havde haft basisgruppemøde med sin sekretær.
Derfor var der stor status blandt småborgerskabets børn i at eje en kassettebåndoptager for at kunne indoktrinere sine jævnaldrende og skaffe sig falsk popularitet.

Den mere bevidste del af de unge var forbeholdne på trods af den revolutionære funktion båndoptageren havde haft i diskussionsgrupperne. Selvom de nu kunne høre Formand Mao på originalsproget, foretrak de blokfløjte, guitar og bongotrommer så de bare vha. to greb på guitaren(D og A7) kunne få en bevidsthedsudvidende oplevelse, mens de f.eks sang "Blowing A Wind" og Donovans "Donna".

Kassettebåndoptagerens endeligt[]

...var da den såkaldte Gepetto-blaster kom på banen. Den byggede på samme princip, men var langt mere potent i sit udtryk og var glimrende, når der skulle danses brækdans og maskinmambo. Den var ikke længere målet men midlet til en social oplevelse...og så så den bedre ud og havde stereo.


Berømte kassettekunstnere[]

og ja selvfølgelig...

down
down
up
up
Adidas.jpg

Made in Japan

Denne artikels emne er lavet i Japan, landet hvor alt er muligt for 1,25 kroner! Men du kan jo være ligeglad med de små kinesiske børn, kan du ikke?


Tja... din Adidas trøje er jo begyndt at trævle op, og dine lædersko er også begyndt at lugte, i virkeligheden er det nok snarere dem der skylder dig penge?
Hvad med at ringe til Kim Bodnia lige nu og få ham til at tæve alle de dumme skævøjer?
またあなたの母と性交する

Spademanns tager på ingen måder ansvar for dine følgende handlinger!!! Jap.jpg JAP