Spademanns Leksikon

Kapital, der helst skal investeres i illegale stoffer eller andet ulovligt, fordi det giver det største kapitalafkast. Det skal til for at kapitalismen kan trives som den mentale og smitsomme sygdom den i virkeligheden er

Kapitalisme var oprindelig en idé hos forfatteren Karl Marx, som mente at den kommunistiske stat - og dermed folket - skulle eje alle produktionsmidler og dele overskuddet ligeligt. Kapitalismen var så Marxismens antitese, fordi den lader markedskræfterne handle frit og via markedsøkonomien kan alle varer afsættes til den bedst muligt opnåelige pris. Men det var i de gode gamle dage at det var sådan.

Nutidens kapitaliscisme[]

Allerede i det 20. århundrede viste amerikanske selskaber såsom Coca Cola og IBM tendenser hen imod en globalisering, hvor fokus [1] blev sat på at komplementere firmaerne, så de kunne vokse i en global verden.
Derfor udviklede de hurtigt en del og hersk-strategi, der gik ud på også at ansætte såvel politikere (statsministre, guvernører, præsidenter, folketingsmedlemmer, pampere, spindoktorer og den slags) som embedsmænd, så firmaerne havde hånd i hanke med lovgivningen lokalt, uden at det kunne ses udefra i det offentlige rum.
Gennembruddet kom engang efter 1950, da det i stigende grad blev muligt at flytte kapital rundt mellem datterselskaber i forskellige lande. denne måde undgik selskaberne til sidst helt at betale skat af deres stadigt stigende profitter. De begunstigede i denne branche blev kaldt for én procent'erne, [2] og da de til sidst blev trætte af at eje alting, satte de Skynet til at anbringe resten af menneskeheden i serieforbundne batterier, hvor de blev holdt i koma og leverede strøm i en 40-50 år, indtil de - igen - blev lavet til nærende proteinsuppe, som de nye batterier fik intravenøst, men de rige fandt på nye lege i den nu næsten tomme verden.

Hvordan[]

Kapitalister kan ikke undvære spændingen ved at spille på vej til Børsen, hvor de spiller på de helt store vindere.

Joakim von And kan ikke få sin kapitalbeholdning eller pengetank stor nok, og han gider ikke betale sine arbejdere nogen løn, hvis han kan undgå det. Det er fordi han lider af kapitalisme at han er sådan en gnierged. Vejen til kapitalisme går gennem udnyttelse og undertrykkelse af folk. Et godt eksempel på det faktum er Bill Gates og de uduelige styresystemer, der gjorde ham til en ypperlig repræsentant for kapitalismen.

Her ses sorte penge, under narko-handelSpil[]

Hvis man er god til at spille, kan man rejse kapital. Der er Metallica et godt eksempel, for bandet har eget luftfartselskab, og så kan Lars Ulrich ikke engang holde takten. Så spil er en mulighed. Man kan også spille poker online og udleve sin kapitalisme på den måde, men hvordan det gøres, kan og vil vi ikke komme nærmere ind på her.

Kapitalistspil[]

 1. Børs-haj (sikker, men kræver (hvid) kapital)
 2. Lotto (tvivlsom)
 3. Poker (tvivlsom)
 4. Musik, bliver du berømt, kan du sælge narko ved siden af

Skuespil[]Listen er ukomplet

Illegal kapital[]

Her ses en klump ulovlig hash, der gav sælgeren kapital til nye investeringer i hash.

Kapitalisme, der er grundlagt på indtjening af ulovlige eller illegale forehavender er illegal kapital. Eksempler på den slags anden etnisk indkomst, der senere er blevet hvid-vasket og investeret som kapital kan være:

Ovenstående liste er ikke komplet.

Hvorfor[]

Her ses en af de få virkende kure mod kapitalisme. Ironisk nok er dette redskab måske indgået i den voksnes nedvurdering af barnets potte-præstation, der førte til kapitalismen i barnets barndom.

Kapitalisme-tilhængere har haft et uheld med potten som børn. Børn ved helt indstinktivt at fækalier har værdi, og de børn, der som voksne er blevet tilhængere af kapitalisme, har i deres barndom oplevet at deres præstationer i potten blev groft nedvurderet, måske på grund af stank eller ringe størrelse på præstationen.

Den slags nedvurderinger af børns kreativitet giver børn lav selvværdsfølelse, som de så prøver at genetablere ved at maksimere kapital som voksne.

Kure mod kapitalisme[]

Det er klart at kapitalisme er en sygdom, der har store følger for Jorden og dens beboere, navnlig alle de stakkels arbejdere, der bliver groft udnyttet, for at nogle få kan sidde på alt flæsket. Den eneste virkende kur er daglige piskninger revolution og tortur,[3] men begge dele er nogle rodede affærer, som man skal være særdeles varsom med at starte op.


Forskellige typer af kapitalisme[]

 • Fransk: Du har to køer. Du strejker fordi du vil have tre køer.
 • Korea: Du har to køer. Du spiser dem ikke, da de ikke er hunde.
 • Afrikansk: Du har to køer. Regeringen tager den ene, fordi de tilhører de hvide. Ingen giver dem mad og de dør af sult. Så dør du af sult.
 • Italiensk: Du har to køer, men ved ikke hvor de er. Du går til frokost.
 • Engelsk: Du har to køer. De er begge skøre.
 • Dansk: Du har to køer. Du betaler den ene i skat og den anden i moms og miljøafgifter. Til gengæld stiger skatten ikke på grund af skattestop.
 • Racistisk: Du har to køer, som du skyder, fordi de ikke er helt hvide.
 • Japansk: Du har to køer, som du sminker, så de ligner to små, nuttede piger. Og så sætter du dig ind på dit værelse, hvor du sidder og spiller computerspil og spiser udbragte pizzaer resten af dit liv.

Kapitale mikronoter[]

<references>

 1. ud over at tjene flest muligt med penge, uanset hvad
 2. Fordi denne ene procent ejede 99 procent af alt, der overhovedet var værd at eje
 3. Waterboarding er altid godt