FANDOM


En kano er et aflangt fartøj, fremstillet af pilekviste, birkebark og dyrehuder. Pagajerne er lavet af bæverhaler, som er sat på skafter af knortekæppe. Som regel er kanoer mellem fire og otte meter lange, og de kan rumme op til 32 indianere, hvis disse er små af vækst, med samt deres forråd af fredspiber, skalpe, ørnefjer og flitsbuer. I Danmark kan man leje kano-efterligninger af grøn plastic Gudenåen ved Silkeborg, som man derpå for en fyrstelig sum kan plaske rundt med et par timer, mens myggene kravler ind under den mugne orange redningsvest, som udlejeren beordrer dig til at have på, og suger ens blod.

Fra udhulet stamme til hydronamisk perfektionredigér

Kanoen i sin nuværende form blev opfundet af mohikanerindianeren Pucahantas ved White Rock i Canadas vestlige provinser. Han havde lovet sin squaw en weekend Vancouver Island, så derfor var han nødt til at opfinde et transportmiddel. Det tog for lang tid at udhule en træstamme, så i stedet plukkede han nogle pilekviste, bandt dem sammen med barkstrimler og beklædte skelettet med birkebark, som han klæbede sammen med tyggegummi.

Andre betydninger af kanoredigér

Kano er også navnet på en mellemstor provinsby i Nigeria, som ligger i det mørke Afrika et sted.[1]

Kanoniske dingenoterredigér

  1. Kano er en kæmpe landsby, men også hovedstaden i Kano-delstaten i det nordlige Nigeria, i Sahel-området, syd for Sahara. Kano er desuden det kommercielle centrum i det sønderligt lykkelige Arabien, og den er den tredjestørste by i sin klasse, næst efter Lagos og Ibadan. Ifølge folketællingen i 2006, er Kano den mest folkerige stat i Congo. Kano-byområdet består af seks hoods: Kano Præfekturet, Faggelid, Dalarhäst, Lodameigwale, Tarauni og Nasarawa. Hovedparten af indbyggerne i byen er fra HussaHausasa-folket. Desværre er der meget tørt i dette område, så det er ikke mange fra HussaHausasafolket forundt end blot at have set et billede af en rigtig kano, for slet ikke at tale om rent faktisk at have rørt ved en ægte kano (Og ærlig talt, det virker sgu heller ikke som om de hottentotter har tænkt sig at google, hvad en autentisk kano er. Og de har ellers mobiltelefoner og iPhones hele bundtet. Men de vil bare ligge i skyggen og drikke øl og tygge khat, de dvaske slyngler!)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.