FANDOM


"The reason birds can fly and we can't is simply because they have perfect faith, for to have faith is to have wings"

~ John Donne om hvorfor du ikke er i stand til at flyve

Kakapoen

Den newzealandske skov- og parktjeneste, NWZMIDGARD, har oprettet en telefonservice for de udryddelsestruede sigøjnere papegøjer, som de - via et Pavlovsk indlæringsprogram - har dresseret dem til at stikke hovedet i en særlig indrettet telefonbox og skræppe op,[1] når de er sultne. Så kommer der en helikopter fra den lokale Bilka med en ny sending af fuglefrø

En kakapo er en kæmpestor grim grøn papegøje, som bor i jordhuler i New Zealand. Den er kendt for sit iltre temperament, sin udtalte dovenskab og (for hannernes vedkommende) en fuldstændig tøjlesløs libido. På latin hedder fuglen Strigops habroptilius, og den er en fjern fætter til dronten, kakaduen, keaen, kiwien, klapmydsen mågen og strudsen.

Morfologi og etologiredigér

Da kakapoen er en af verdens tungeste fugle med en vægt på op til 42 kilo, så kan den være farlig for børn, dværge og små kvinder, som han-kakapoerne i parringssæsonen kan finde på at gribe med næbbet og slæbe ind i underskovens krat, hvor de forsøger at parre sig med dem.
grund af deres høje vægt og deres endemiske dovenskab kan kakapoerne ikke længere flyve, al den stund at de aldrig før har skullet bekymre sig for større rovdyr på de paradisiske stillehavsøer,[2] syd for Australien.

Spisevaner og sammenstødredigér

For den newzealandske originalbefolkning, maorierne, var kakapoen et helligt dyr, og det førte til en del demonstrationer, optøjer og ritualmord,[3] da de første europæiske indvandrere brugte kakapoen til Thanksgiving i stedet for de hjemlige kalkuner.

Kakapoen i kulturenredigér

Nu om dage er kakapoerne populære som kæledyr i hele Asien, og mange får deres kakapo udstoppet, når den dør, og lader den stå synligt fremme i hjemmet.[4] Dog skal man være lidt tålmodig, hvis man ønsker at overleve sin kakapo, såfremt man får den helt fra ælling af; gennemsnitslevealderen for en kakapo i fangenskab er 127 år, og rekorden er 226 år.
Kak

denne lille filmstump fra BBC kan man se den britiske ornitolog og børnebogsforfatter Arthur Dent blive voldtaget bedækket af en liderlig kakapo, mens tv-værten Stephen Fry ophidset ser på muntert kommenterer denne artsoverskridende begivenhed

Kakafoniske klopnoterredigér

  1. hvilket kakapoer er ret gode til; at skræppe op og onanere, tjah
  2. Men det var kun indtil invasionstropperne nybyggerne kom
  3. (med efterfølgende kannibalisme begge sider)
  4. I andre familier er det en tradition at gemme dem i dybfryseren
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.