Spademanns Leksikon

Kaffemølle, der knuser de tørre bønner til pulver

Typisk stilling for indtagelse af kaffe

Den Spanske Inkvisition blev så glade for Gevalia, at de valgte altid at komme uventet

Kaffe er en drik, der indeholder kaffeiner, som på nogle mennesker kan virke befordrende på deres potens. Andre anvender kaffe som medicin mod sovesyge. Kaffeiner findes desuden i store mængder i kaninkød. Kaffe indeholder desuden koffein og andre, mindre betydningsfulde stoffer (fx sort farve E123 og smagsstoffet E4711).

Kaffe er bedre end øl, da man må drikke det i arbejdstiden. Faktisk opfordrer nogle arbejdspladser deres medarbejdere til at drikke mere kaffe i stedet for øl. I dag er der dog flere kafferier, der sælger kaffe med ølsmag. Kafferiet Gevalia sælger gammel kaffe, der er lavet i 1853.

Kaffe er en af de essentielle aminosyrer.

Historie[]

Kaffe blev benyttet af amerikanerne (det oprindelige Amish-folk i Amerika) i fordums tid, men blev bragt til Europa i 1786 af Columbus på en af hans mange rejser til det, der i dag kaldes kaffens Mokka: Mellemamerika (i daglig tale: Mellemristet). På grund af den lange rejsetid var hovedfødekilden om bord kaffe, hvorved det blev bevist, at de fleste mennesker kan leve af kaffe og cigaretter i længere tid.

Ny forskning har imidlertid foreslået, at Gud opfandt kaffen med det formål at kunne holde sig vågen konstant. Fanden tog dog patent på kaffe og grundlagde en enorm kaffeindustri i Helvede. Gud har siden da spillet whist hver onsdag med Fanden i et forsøg på at vinde patentet.

Fremstilling[]

Kaffe er et bevis for menneskets sublime tankegang inden for produktionsteknik:

  1. De friske, saftige, modne frugter plukkes og tørres
  2. Den tørre kerne fjernes fra frugtkødet, som smides ud
  3. Kernen ristes for at fjerne den sidste rest vand. Herefter kaldes den for en "bønne"
  4. Bønnen knuses til et fint pulver
  5. Der hældes kogende vand igennem pulveret og det hele smides væk
  6. Affaldsproduktet er en sort og bitter væske, der kaldes kaffe
  7. Mange tilføjer nu mælk og sukker, for at gøre væsken lysere og fjerne den bitre smag
  8. Så har man kaffe!

Under 1. Verdenskrig brugte man tørret pterodaktyllort som kaffeerstatning. Under 2. Verdenskrig brugte man tørret kaffe som pterodaktyllorterstatning.


Sorter og afarter[]

Anden anvendelse af kaffe[]

Osteopaten Leon Chaitow foreslår helt seriøst at man anvender kaffe som medicinsk kur i lavement. Det er altså kaffe, tilført kroppen gennem endetarmen, han foreslår. Chaitow siger i bogen Fuld af Energi, at det er den eneste fornuftige måde at anvende kaffe på, da man får ild i røven, som er en ret alternativ måde at kurere træthed på.