FANDOM


Jyde

En jysk bonde pløjer sin mark på den traditionelle facon, efter at han har haft morgensex med hestene

"Le sens du cheval est la chose qu'un cheval a qui l'empêchent de parier aux juives gens"
 :~ W.C. Fields om hvorvidt parrettåede hovdyr bør satse på fortsat ekspansion i et nyt vækstområde i Australien


" Når jeg kysser, hvis det da ellers er no'ed jeg tør i den her rodeo. Så kysser jeg kun dig"
 :~ Dorthe Kollo om komme hjem til hovedlandet og stå af i Skanderborg Aarhus


Jyde er noget man er, hvis man bor i Jylland, er dansk statsborger, og ikke tidligere har været underlagt asyl- og immigrationsmyndighederne. En jyde der bortvises flytter til Sjælland (eller værre: benhavn), er derefter, pr. definition, sjællænder (eller værre endnu: københavner).

Den gennemsnitlige jyde[1]redigér

Der er mange forskellige variationer af mennesker overalt i Jylland, så nedenstående karakteristik af jyders adfærdsmønstre, som vi påfølgende remser op, beror derfor kun observationer, statistik og vidneudsagn, samt en mængde andre ting, der også skal tages med et gran salt.


Jyder, generelt set, har for vane at


Noterredigér

  1. DISCLAIMER:Dette afsnit handler specifikt om dem fra søskendeflokken, der faktisk fik en andel i fatters tømrerfirma, gård eller kutter, og altså ikke den yngste søn, der fik en enkeltbillet til København (hvor han måtte henslæbe sit liv som gemén gadebetjent), eller den grimme indolente, vægtudfordrede datter, der blev giftet væk til en hvid slavehandler sort hestepranger Samsø
  2. Med synsfrit anhængertræk
  3. Lidt ligesom i Whiskybæltet, hvor man inviterer hele familien på to ugers luksusferie i et eller andet tropeparadis, fyldt med små, halvnøgne brune au pairs, der vimser rundt og rydder op efter én og kommer med drinks
  4. Med mindre man er bøsse og bor i Viborg
  5. For eksempel ved køb af forsikringer: "Jeg har et hus ..." Her går jyden så ud fra, at den gældende assurandør, har tilstrækkeligt med oplysninger til at gætte, at der faktisk menes "Jeg har en murermestervilla i Herning. Hvad koster en indboforsikring, inkl. Glas/Kumme og Elektronik-forsikring, men uden det der nymodens skidt om ID-tyveri?"
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.