Jullerup Færgeby, der sidenhen blev til Yallahrup Færgeby er en dansk havneby, der blev grundlagt langt tilbage i 1974.

Grundlæggelsen og de tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Jullerup Færgeby blev oprindeligt anlagt som havneby for selve Jullerup, så denne kunne modtage forsyninger, og ikke mindst aviser fra den nærliggende havneby Flunkelev.

I starten gik det fik og idyllisk. Avisen kom frem, så Kaptajn Guss, der nærmest styrede Jullerup Færgeby, blev fornøjet, og havde overskud nok til at sende de tre teenagere Anton, Kaja og Knud ud på en skattejagt, så de ikke hang på gadehjørnerne.

Jullerup bliver til Yallahrup[redigér | redigér wikikode]

Men intet varer ved, og i 1994 lukker Avisen, og dens chefredaktør, Jesper Klein, får et job som rigsarkivar på Rigsarkivet. Herefter går det stærkt ned af bakke for Jullerup Færgeby. Kaptajn Guus slår sig på flasken, og kan ikke længere tage sig af ungdommen, Knud er under sit andet fornavn Morten blevet bibliotekar, medens Kaja og Anton er flyttet fra byen - sidstnævnte for at gå i lære som skrædder. Herudover er færgefarten lukket, da der ikke længere er nogen varer, der skal fragtes over.

I et desperat forsøg på at få flere mennesker til den efterhånden hensygnende by, bygger man et indkøbscenter, der dog hurtigt bliver overtaget af et solcenter et fitnescenter og et pizzaria, da ingen andre butikker kan løbe rundt i området. Man rykker endvidere det meste af byen ned, og erstatter den med boligblokke, og får en numerolog til at omdøbe den til Yallahrup Færgeby, men lige meget hjælper det: Byen er blevet til slum.

Byen er nu levested for blandt andet Ali og Hassan, Louise, Dennis og Dilan, hvis fremtidsudsigter tegner sig meget dystre uden Kaptajn Guus kyndige og kærlige vejledning, og de må i stedet lide under at se den selv samme kaptajn vade rundt i en evig rus dag ud og dag ind, medens psykisk nedbrudte eller hyperaktive voksne forsøger at pådutte dem det ene eller andet for at hytte deres eget skind. Ak ja, det er trist at se hvad dårlig byplanlægning kan medføre.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.