FANDOM


Kalender1

Fra DR2-julekalenderen "Logo"

"Julekalender? Jeg ved end ikke hvilket år vi har."

~ Dig om at få en julekalender


"Jeg savner en Feriekalender..."

~ Julemanden om julekalendre


Julekalender er det danske ord for et fænomen der er designet udelukkende for at hjælpe børn og barnlige sjæle med at holde styr på mindre end 1/12 del af årets samtlige dage, dog uden at tage det mindste hensyn til det faktum, at juledag er den 25. december og ikke den 24.

Pap-kalendreredigér

Kalender2

Doneret af Mærsk

Som alt andet der er værd at bevare, er pap-julekalenderen opfundet i Tyskland og derfra eksporteret[1] til Danmark tilbage i de gode gamle dage. Alle pap-kalendre er bygget op efter samme tyske skabelon[2]: En lille sneklædt by der ikke har eksisteret siden slutningen af 2. Verdenskrig danner rammen om et "tableau"[3] hvor en stor-smilende Coca-Cola-agtig mand deler skrammel[4] ud til en flok børn klædt i kostumer fra en Jane Austen-filmatisering, medens en større flok usædvanligt tamme dyr tramper rundt i sneen for at vise at julen er for alle. Desværre vil der et-eller-andet sted på kalenderen være en reklame for børn i Afrika, TV2, et lokalt håndværkerfirma eller lign.


Wikipedias Papjulekalender kan erhverves for 100 kr, men så er der skam også 24 låger.

Chokolade-julekalendreredigér

Kalender3

Pris? 1499,95. Euro

En chokolade-kalender er grundlæggende samme koncept som pap-kalenderen, men uden reklamer og tilsat et ulækkert sammenkog af chokoladelignende restprodukter, som offeret ejeren af kalenderen så kan more sig med at tvinge ned i halsen én gang dagligt[5].


Chokoladenredigér

Chokoladen er en dimension for sig selv: Først sender slik-fabrikanterne deres jakkesæt-klædte håndlangere på mission til det mørke Afrika hvor de via belgisk-ejede lejesoldater[6] renser ud i lokalbefolkningen indtil kun børn kan arbejde i kakao-minerne[7] og dermed levere den 5. sorteringschokolade som bruges af chokolade-julekalenderfabrikkerne i Aldistadt, Tyskland.


TV-julekalendreredigér

Kalender4

Den russiske julemand kommer ikke med kul til uvorne unger...

TV-julekalenderen er helt ekstraordnært opfundet i Danmark[8] og altså ikke af USA, selvom det er hvad amerikanerne lærer deres sygehjælpsfritagne afkom[9]. Det er ligegyldigt om vi taler om Rasmus Tagmus, Prins Valentin eller Pyrus, alle tv-julekalendre kører efter samme snedige system: I begyndelsen af december render en flok ikke særligt kvikke nisser og/eller børn ind i problemer der kan spolere julen for hele planeten[10], hvorefter selv samme fjolser gør deres bedste for at "redde julen" ved at bruge 1/3 af døgnets vågne timer[11] på at synge, hvorefter de vil bruge de resterende ca. 16 min af dagen på at være så ineffektive som overhovedet muligt, for til sidst at slutte dagen med at gå i seng[12]. Til alt held plejer julen[13] at blive reddet senest d. 24. december lige inden Disneys Juleshow begynder.

Eneste afvigelse fra denne skabelon, er "Jul på Vesterbro", der ender med at julen smadres af en atombombe der detoneres i en pølsevogn i midten af København[14].


Spademanns Leksikons Julekalender, 2012redigér

Kalender5

Således hver dag i ugevis.

I 2012 fik Spademanns Leksikon den idé, at holde sin egen julekalender for alle der mangler indhold i livet enhver der måtte ønske at deltage. Konceptet var ganske simpelt: Den 1. oktober startede deltagerne dagen med en bette snaps[15] hvorefter man hver dag frem til jul drak en snaps og udvidede med endnu en genstand for hver dag, således at julekalenderen indebar ca. 60 genstande alkohol om dagen da det blev den 1. december.


Julekalenderen blev desværre standset af myndighederne den 19. oktober da 50 af deltagerne var under 18 år, heraf 14 der var under 9 år.


Noterredigér

 1. Med magt
 2. Og er som sådan effektivt!
 3. Det betyder opstilling/billede, din tarvelige én
 4. Der ikke er pakket ind
 5. Eller hele lortet på én gang, som rygere uden smagsløg ville gøre
 6. Som er fast på lønningslisten hos alle vestlige firmaer
 7. Placeret 1200 meter under jorden
 8. Af DR, for lige at være nøjagtig
 9. Den første TV-julekalender på USA'sk tv, var Nissernes Ø!
 10. Jf. ingen gaver
 11. I denne kontekst taler vi derfor om ca. 8 minutter
 12. Desværre sjældent med hinanden
 13. dvs. gaverne
 14. Advarsel - afsløring af en slutning
 15. Rød Aalborg, hvad ellers
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.