FANDOM


Juan De Flamingo er en andalusisk kunstner, som er født i den lille bjergby Orealla i de spanske Uran-bjerge vest for Storebælt. Han voksede op i en arbejderfamilie, hvor faren var fritidstryllekunstner i det borgerkrigsramte Andalusien i midten af 1800-tallet.

Hans ungdom står endnu uvis, men det rygtes, at han havde et seksuelt forhold med den danske fodboldspiller, H.C. Andersen.

Juan De Flamingo kom for alvor på verdenskortet, da han i starten af 1900-tallet gik fra at læse forsikringsøkonomi på Algier University i Damaskus, til at blive kunstner på fuld tid.

Juan De Flamingo mest kendte værk er i dag stadig "Viva España", som på dansk, noget bemærkelsesværdigt, er oversat til "Brølende Kronhjort ved Sø". Hvorfor oversættelsen er så mærkværdig skyldes givetvis Juans forhold til H.C. Andersen, som under en fodboldturnering i Sverige havde set en brølende kronhjort nær Upsala-søen.

Juan De Flamingo er stadig den dag i dag det ældste menneske, der har levet på jorden. Han blev intet mindre end 148 år gammel. Juan De Flamingo ligger begravet ved Grundtvigs Grav ved Køge Ås.

De Flamingo i Danmark

Juan De Flamingo er det man kalder "verdenskendt i Danmark" i og med, at det faktisk kun er i Danmark at man kender til hans kunst. Forskellige kunstværker har været med til at præge den danske kultur op gennem starten af 1900-tallet. "Brølende Kronhjort ved Sø", som var utroligt banebrydende på daværende tidspunkt, da flamingopap faktisk ikke var opfundet, er et af mange store værk fra den kække kunstner. Værker der skal nævnes er naturligvis: "Comprendo", på dansk hedder "Livet er ikke en dans på roser", og selvfølgelig "Si", der på dansk hedder "Der er jo noget galt i Danmark, Dybbølmølle maler helt ad helvedet til"

Sidstnævnte var John Mogensens helt store inspirationskilde til hans store hit af samme navn.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.