FANDOM


Tonymanero r DENNE ARTIKEL LIDER AF DISKOFEBER!
Denne artikel er uheldigvis blevet ramt af den uhelbredelige disko-feber.
Tonymanero r
JohnTravolta

John Travolta (Både til venstre og højre).

"Han er større end Elvis!"

~ Kostvejleder om John Travoltas vægtproblem


John Travolta (født 18. feb. 1954) er kendt amerikansk skuespiller, danser og kvindebedårer. Mest kendt for sine hovedroller i film som "Shortfish", "On/Off" og "Puppy Fiction". Pigerne kender ham mest for hans gennembrud i filmen "Lørdag med feber" hvor han spiller rollen som den dansende og svansende Danny Zuko, der vrikker med røv og baller til de går af led, mens pigerne hviner i kor, og efterfølgende fælder en lille tåre da han får feber om lørdagen. (Aah hva? hvor er "Snask")
Allermest kendt bliver han i den 50'er-inspireret musicalfilm "Snask i håret", hvor han også spiller Danny Zuko. Filmen gør at man i dag ikke køber en tube Brylcreme men en tube Travoltine til sin anderumpe. Senere prøver han så igen, i discofænomenet Saturday Night Fever, hvor det lykkedes Travolta at komme op og toppes med husorkesteret, Bee Gees. Det er dog først da Tarantino gør ham til heroin-afhængig lejemorder at han får lov at hedde noget andet efter 15 film som Danny Zuko.


Karrieren

John Travolta er søn af et ældre sigøjner-par, der rejste rundt i verden og optrådte med spas, spillopper og spåkugler. Moderen der desuden var mavedanser, skal efter sigende have været hovedårsagen til at John blev inspireret og selv begyndte at danse. John Travolta har siden sin storhedstid som danser, valgt at udvide sig selv og sit repetoire med en karriere som skuespiller, hvor han typisk ses i roller som buttet politimand eller håndlanger for en skummel bande.

Senest har John Travoltas ædeflip dog vist sig at give ham visse ulemper, efter at han ved check-in inden en flyvetur til Bahamas måtte betale $750 for overvægt, foruden bagagen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.