Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Johannes' Åbenbaring, som værket tog sig ud som kladde


"Jeg er et religiøst menneske."

~ Oscar Wilde om Licenskontoret


"Jeg er ikke!"

~ Paven om religion


"..."

~ Barack Obama om at være muslimsk leder for en korsfarerstat


Johannes' Åbenbaring er et semi-religiøst værk, der efter sigende indeholder udførlige beskrivelser om De Sidste Tider, med en verden som vi kender den. Selve værket er tre-delt, og er opdelt som følger: en epistologisk[1] del, en apokalyptisk del og en profetisk del. Dateringerne af de enkelte dele er der noget uenighed om,[2] men i værkets nuværende form er man sikker på dateringen: der er nemlig en udgivelsesdato.

Johannes' Breve[]

Inspiration til Brevene Ukendt Kunstner

Præcis hvorfor Johanne Schmidt-Nielsen gav sig til at skrive breve til sine venner vides ikke, men en historisk gennemgang af dem afslører, at Johanne ikke fra starten havde modtaget sin Åbenbaring om De Sidste Tider. f.eks. ses det i følgende citat, at hun var noget forvirret:

"Jeg ved fandeme ikke hvor jeg står, men fuck hvor jeg hader McDonalds!" Johannes' 1. Brev til Ungdomshuset.

Senere i samme brev afslørede Johanne, at hun heller ikke var helt begejstret for stødt melis, men dette fylder ikke nær så meget i hendes beskrevelser som McDonalds. I Johannes' 41. Brev til Mogens Rubinstein skriver hun fyldestgørende om nogle tanker hun har gjort sig om verdens indretning:

"Det her sutter... Man burde gøre noget ved det. Jeg hader det. ...Hvorfor lader du som om du ikke kender mig? Kun du giver Verden Lys, Mogens!" Johannes' 41. Brev til Mogens Rubinstein.

Historikerne har lagt særligt vægt på ovenstående citat, for få sider senere i bogen, faktisk som det sidste af Johannes' Breve, skriver hun:

"Mogens vil ikke kendes ved mig... Hans jakkesæt er ondt, han er ond, hans mor er ond, hans venner er onde og hans job er ondt. Uden Mogens er livet intet. Foruden Mogens kan man ligeså godt give alle penge til Staten - du har hele tiden haft ret, Per Clausen!" Johannes' 6. Brev til Enhedslisten.

Apokalypsen[]

De Fem Store af Axel Larsen

Kapitalismens 4 Ryttere Genoptryk

Efter de meget åbenhjertige breve til forskellige mennesker, mener historikerne at vide, at Johanne har modtaget et syn eller drøm af en højst mærkværdig art: hun begynder nemlig at nedfælde beskrivelser af det hun selv omtaler som Revolutionen, der så vidt man kan udlede, er én-eller-anden form for radikal omvæltning af samfundet. Dette skulle blive varslet af Kapitalismens 4 Ryttere der står som en slags ondsindet modstykke til De 5 Store eller Profeterne som hun også kalder dem. Rytterne er meget karakteristiske, da hun beskriver dem som en slags kaos-skikkelser[3], der rider over himlen og varsler Dommens Dag:

Som det fremgår, er der en klar kronologi af nulevende personer der alle har det tilfældes, at de er- eller har været statsministre i Danmark, og har udført Venstres politik i større eller mindre grad. Historikerne antager derfor, at den fjerde rytter er en endnu ukendt person der vil blive statsminister i Danmark. hensynsløse spekulanter har gættet på at den fjerde rytter bliver Lars Løkke Rasmussen en gang til, eller Mette Frederiksen, men den nyeste forskning peger i retning af nogle helt andre personer. Det skyldes to ting: hvis "Revolutionen" skal finde sted i nær fremtid, bliver det ikke Mette Frederiksen, for med et opsving under opsejling vil hun højst sandsynligt holde igen med Venstres politik, og Blå Blok er i disse år så splittet som en skizofren siamesisk tvilling der spiller flere roller i en film. Foreslåede politikere er Klaus Bondam, Thyra Frank og Silvio Berlusconi.[4]

Hvem det end bliver, regner Johanne tilsyneladende med at det bliver den sidste politiker inden "Revolutionen", eller som hun selv formulerede det: "Den sidste udbytter af proletariatets glorie." (Apokalypsen 12:67).

Johannes' Profeti[]

De Nye Tider Foto: Se & Hør

Ret beset, er denne del ikke Johannes' egen profeti, da hun omtalte sig selv som "Den første Arbejder i en ny Tue." (Profetien 23:5), men historikerne omtaler det tit som en profeti, da denne del er skrevet som en profeti. Johannes' beskrivelser af den ny verdensorden, er således at regne som en Utopi,[5] f.eks. skriver hun ganske entydigt om de økonomiske planer for Danmark :

"Bare vent til Folket rejser sig, SÅ vil Blå Blok sgu' lære demokrati: vi afskaffer aktier, differentieret løn, unødvendige forbrugsgoder (bortset fra Coca-Cola, smøger og Apple, naturligvis). Politiet skifter vi ud med loyale partimedlemmer - ordet 'partisoldater' har vi jo allerede i sproget! Til sidst omdanner vi Hellerup til en stor betonblok, hvor Christianias Fællesmøde kommer til at regere. Nationalbanken tømmes, og omdannes til Folkets Bank, hvor kun de rige lægger penge - Dannebrog behøver heller ikke et kapitalistisk kors i midten... Det her bliver fedt!" (Profetien 25:1)

Øvrige Åbenbaringer[]

  1. Skrevet som breve... Så ved du dét.
  2. Nogle siger ét nogle andre siger to
  3. Lidt på linje med Johannes 1. Brev til George W. Bush
  4. Foreslog sig selv
  5. Kommunistisk version - ikke den ægte, kristne slags.