Jimmy Carter født i 1921 er mest kendt for sine peanuts og en præsidentperiode i USA, hvor han præsiderede som præsident i en præsidentperiode, der varede 4 år. Han har også fået Nobels Fredspris, men det har alverdens ballademagere efterhånden fået, så skide være med.

Jcparably.jpg

Ungdom

Jimmy blev født i en stærkt troende familie. De var så troende, at farfaren Moses Carter omkom i en alt for ung alder, da han bad Atlanterhavet om at lade sig skille. Havde han tænkt sig lidt om, var det jo aldrig sket: Gud hader skilsmisse, som der står skrevet i det fjerde brev til absintherne. Nå, et lyn slog ned og væk var Moses.

Nåmenøøøh, Jimmy kom i marinen (ikke marinaden, som enkelte aviser ondskabsfuldt har skrevet) og flyttede rundt fra den ene flødestation til den anden. Hov? Hvorfor står der flødestation? Jeg skrev sgudda Flådestation? Møgtastatur! Han var blevet løjtnant og sådan noget og gift med Rosalynn, der sikkert var et godt skår dengang. Men så døde farmand og Jimmy måtte udflåde til sin hjemstavn, Plains i Georgia og overtage farmands jordnøddefarm og -fabrik, hvor man fremstillede jordnødder, hvilket også kaldes peanuts. Peanuts oversættes mærkeligt nok til "Radiserne" i visse sammenhænge, men det ligger totalt uden for denne artikels rammer og det kan vi virkelig ikke stå til ansvar for. Se Engelsk for nærmere detaljer om oversættelsesproblemer i almindelighed.

En voksen mand med flotte tænder

Nå.... Jimmy kunne jo ikke nøjes med at køre en god forretning i jorden, nej, nej, han var også søndagskolelærer (det er lidt ligesom søndagsbilister) og guvernør i Georgia i en hel guvernørperiode.

Så! Nu var han klar til at indtage præsidentembedet!

Præsidatkandident

Det er ikke let at være præsidentkandidat, når der ikke er nogen der kender een. Der kom 2 journalister til den pressekonference, hvor Jimmy meddelte sit kandidatur. Den ene kom for sjussernes skyld, den anden fordi han troede der var gratis peanuts. Begge gik skuffede hjem uden at skrive et ord.

Men tiderne var med Jimmy. De to foregående præsidenter og den nuværende scorede lavt hos amerikanerne, når det kom til hæderlighed og integritet; Lyndon Johnson havde været en korrupt og løgnagtig politiker, Richard Nixon havde været korrupt og løgnagtig og Gerald Ford-T havde dækket over dem begge og sågar benådet mr. Nixon, så han slap for en rigsretssag. Nu ville amerikanerne prøve noget nyt: En ærlig præsident! Og Jimmy udtalte til Playboy, at han aldrig havde bedrevet hor i sit hjerte. Ikke et øje var tørt. "I did not have sex with that woman (in my heart)"

~ Jimsebassemand om umoralitet


Exit Ford, Enter Jimmy Carter.

Præsident

Nu skulle der menneskerettigheder på bordet! Russerne fik tørt på, kineserne fik tørt på, ja, alverdens diktaturer skælvede for Jimmy, der sagde at de skulle behandle folk ordentligt. Så opdagede de, at det bare var for sjov og så fortsatte de i den sædvanlige skure.

Det bevægede øjeblik i november 1980, hvor Jimmy indrømmer at have tabt valget til Ronny

  • Så lavede han noget fredsaftale mellem Ægypten og Israel og noget nedrustningsaftale med Sovjetunionen.
  • Så væltede iranerne deres Shah.
  • Så invaderede russerne Afghanistan. Så boykottede Jimmy OL i Moskva - så ku' de lære det!

Så gik økonomien i selvsving nedad.

  • Så tog iranerne personalet på den amerikanske ambassade som gidsler. Så slukkede Jimmy juletræet uden for Det Hvide Hus.
  • Så aftalte Ronald Reagans folk med iranerne, at de skulle vente med at afslutte gidselkrisen til efter valget i 1980.
  • Så prøvede Jimmy at få gidslerne fri ved en militæraktion. Så pløjede militærhelikopterne ind i hinanden i en fjern iransk ørken.
  • Så opgav amerikanerne enhver tiltro til Jimmy, der ellers på tv havde sagt, at det hele var hans ansvar, selv om han ikke engang var helikopterpilot.
  • Så lammetævede Ronald Jimmy ved valget.
  • Så blev Jimmy rullet i tjære og fjer og sendt hjem til Georgia.

Fredsapostlen

Nu har vor søndagsskolelærer så besluttet sig for at der skal være fred i hele verden. Derfor har han lavet sit eget center: The Jimmy Center. Herfra bruger han sin enorme magt til at skabe fred over hele jorden, hvilket som nævnt har indbragt ham nobelprisen. Derfor kan alle mennesker i hele verden nu læne sig trygt tilbage i gyngestolen og nyde freden og sikkerheden. Tak, Jimmy!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.