m (→‎Fredsapostlen: Af ukendte årsager skal den have en start og slut boks omkring sig.)
m ({{Skabelon:USA's præsidenter}})
 
(2 mellemliggende versioner af en anden bruger ikke vist)
Linje 40: Linje 40:
   
 
Så kan du godt kaste dig over forureningen og hungersnøden.
 
Så kan du godt kaste dig over forureningen og hungersnøden.
{{Start boks}}
 
{{Arvefølge boks
 
|title=[[Amerikanske præsidenter|Amerikansk præsident]]
 
|before=[[Gerald Ford]]|after=[[Ronald Reagan]]
 
|years=[[1977]]–[[1981]]}}
 
{{Slut boks}}
 
 
{{DEFAULTSORT:CARTER}}
 
{{DEFAULTSORT:CARTER}}
 
{{70'erne}}
 
{{70'erne}}
  +
{{Skabelon:USA's præsidenter}}
  +
[[en:Mr. Peanut]]
 
[[Kategori:Fænomener i 70'erne]]
 
[[Kategori:Fænomener i 70'erne]]
 
[[Kategori:Udenlandske historiemennesker]]
 
[[Kategori:Udenlandske historiemennesker]]
 
[[Kategori:Amerikanske præsidenter]]

Nuværende version fra 23. jan 2010, 13:49

"Denne mand burde være den største inspiration for alle verdens ledere."

~ Jimmy Carter om Fidel Castro

Jimmy Carter født i 1921 er mest kendt for sine peanuts og en præsidentperiode i USA, hvor han præsiderede som præsident i en præsidentperiode, der varede 4 år. Han har også fået Nobels Fredspris, men det har alverdens ballademagere efterhånden fået, så skide være med det.

Ungdom[redigér | redigér wikikode]

Jcparably.jpg

Jimmy blev født i en stærkt troende familie. De var så troende, at farfaren Moses Carter omkom i en alt for ung alder, da han bad Atlanterhavet om at lade sig skille. Havde han tænkt sig lidt om, var det jo aldrig sket: Gud hader skilsmisse, som der står skrevet i det fjerde brev til absintherne. Nå, et lyn slog ned og væk var Moses.

Nåmenøøøh, Jimmy kom i marinen (ikke marinaden, som enkelte aviser ondskabsfuldt har skrevet) og flyttede rundt fra den ene flødestation til den anden. Hov? Hvorfor står der flødestation? Jeg skrev sgudda Flådestation? Møgtastetur! Han var blevet løjtnant og sådan noget og gift med Rosalynn, der sikkert var et godt skår dengang. Alle havde ellers troet det skulle være ham og June, men hun foretrak Cash fremfor peanuts - eller var det Belli? Men så døde farmand og Jimmy måtte udflåde til sin hjemstavn, Plains i Georgia og overtage farmands jordnøddefarm og -fabrik, hvor man fremstillede jordnødder, hvilket også kaldes peanuts, det er ikke noget at kimse af. Peanuts oversættes mærkeligt nok til "Radiserne" i visse sammenhænge, men det ligger totalt uden for denne artikels rammer og det kan vi virkelig ikke stå til ansvar for. Se Engelsk for nærmere detaljer om oversættelsesproblemer i almindelighed. Hvis vi endelig skal hjælpe lidt, så har de altså aldrig spist radiser derovre, så bestil noget andet eller gå sulten i seng.

En voksen mand med flotte tænder[redigér | redigér wikikode]

Nå.... Jimmy kunne jo ikke nøjes med at køre en god forretning i jorden, nej, nej, han var også søndagskolelærer (det er lidt ligesom søndagsbilister) og guvernør i Georgia i en hel guvernørperiode. Hvem gider også arbejde for peanuts alene?

Så! Nu var han klar til at indtage præsidentembedet!

Selv et hjerte af sten kan have følelser for kvindfolk

Præsidatkandident[redigér | redigér wikikode]

Det er ikke let at være præsidentkandidat, når der ikke er nogen der kender een. Der kom 2 journalister til den pressekonference, hvor Jimmy meddelte sit kandidatur. Den ene kom for sjussernes skyld, den anden fordi han troede der var gratis peanuts. Begge gik skuffede hjem uden at skrive et ord.

Men tiderne var med Jimmy. De to foregående præsidenter og den nuværende scorede lavt hos amerikanerne, når det kom til hæderlighed og integritet; Lyndon Johnson havde været en korrupt og løgnagtig politiker, Richard Nixon havde været korrupt og løgnagtig og Gerald Ford-T havde dækket over dem begge og sågar benådet mr. Nixon, så han slap for en rigsretssag. Nu ville amerikanerne prøve noget nyt: En ærlig præsident! Og Jimmy udtalte til Playboy, at han aldrig havde bedrevet hor i sit hjerte. Ikke et øje var tørt. "I did not have sex with that woman (in my heart)"

~ Jimsebassemand om umoralitet


Exit Ford, Enter Jimmy Carter.

Præsident[redigér | redigér wikikode]

Nu skulle der menneskerettigheder på bordet! Russerne fik tørt på, kineserne fik tørt på, ja, alverdens diktaturer skælvede for Jimmy, der sagde at de skulle behandle folk ordentligt. Så opdagede de, at det bare var for sjov og så fortsatte de i den sædvanlige skure.

Det bevægede øjeblik i november 1980, hvor Jimmy indrømmer at have tabt valget til Ronny

Da Reagan kom i Det Hvide Hus, rev han som noget af det første denne tilbygning ned.

  • Så lavede han noget fredsaftale mellem Ægypten og Israel og noget nedrustningsaftale med Sovjetunionen.
  • Så væltede iranerne deres Shah.
  • Så invaderede russerne Afghanistan. Så boykottede Jimmy OL i Moskva - så ku' de lære det!

Så gik økonomien i selvsving nedad.

  • Så tog iranerne personalet på den amerikanske ambassade som gidsler. Så slukkede Jimmy juletræet uden for Det Hvide Hus.
  • Så aftalte Ronald Reagans folk med iranerne, at de skulle vente med at afslutte gidselkrisen til efter valget i 1980.
  • Så prøvede Jimmy at få gidslerne fri ved en militæraktion. Så pløjede militærhelikopterne ind i hinanden i en fjern iransk ørken.
  • Så opgav amerikanerne enhver tiltro til Jimmy, der ellers på tv havde sagt, at det hele var hans ansvar, selv om han ikke engang var helikopterpilot.
  • Så lammetævede Ronald Jimmy ved valget.
  • Så blev Jimmy rullet i tjære og fjer og sendt hjem til Georgia.

Fredsapostlen[redigér | redigér wikikode]

Nu har vor søndagsskolelærer så besluttet sig for at der skal være fred i hele verden. Derfor har han lavet sit eget center: The Jimmy Center. Herfra bruger han sin enorme magt til at skabe fred over hele jorden, hvilket som nævnt har indbragt ham nobelprisen. Derfor kan alle mennesker i hele verden nu læne sig trygt tilbage i gyngestolen og nyde freden og sikkerheden. Tak, Jimmy!

Så kan du godt kaste dig over forureningen og hungersnøden.

Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!HAIL TO THE CHIEF! Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!
George Washington · John Adams · Thomas Jefferson · James Madison · James Monroe · John Quincy Adams · Andrew Jackson · Martin Van Buren · William Henry Harrison · John Tyler · James K. Polk · Zachary Taylor · Millard Fillmore · Franklin Pierce · James Buchanan · Abraham Lincoln · Andrew Johnson · U.S. Grant · Rutherford B. Hayes · James Garfield · Chester Arthur · Grover Cleveland · Benjamin Harrison · Grover Cleveland · William McKinley · Theodore Roosevelt · William H. Taft · Woodrow Wilson · Warren Harding · Calvin Coolidge · Herbert Hoover · Franklin D. Roosevelt · Harry S. Truman · Dwight D. Eisenhower · John F. Kennedy · Lyndon B. Johnson · Richard Nixon · Gerald Ford · Jimmy Carter · Ronald Reagan · George H. W. Bush · Bill Clinton · George W. Bush · Barack Obama · Donald Trump
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.