FANDOM


Gottliebstor

Det er synd for at Jette, at hun bliver mobbet

Jette Gottlieb (aka "Søkoen og Sextanten") er den eneste i Danmark, som er startet som cand. scient for derefter at opgive det hårde akademikerliv for at blive fotomodel(!?).

Grunden til at du måske kender hende er, at hun var Keld Albrechtens body-double i Folketingets spørgetid. Det blev ved et tilfælde opdaget, da hun havde glemt sin færø-sweater.


VS' program til systematisk afprogrammering af småborgerlig bevidsthed og adfærdredigér

Jette var en af dem, det lykkedes resterne af det tidligere VS at gøre til en ægte arbejder. De var lige siden studenteroprøret blevet bebrejdet, at deres proletariske bevidsthed var som en sang fra de varme lande ... en halv sandhed![1]

Da Venstre-socialisterne under nok et ideologisk opgør skændtes om, hvad der var korrekt proletarisk bevidsthed - at bruge brun sæbe eller natronlud - opstod ideen om, at de mange medlemmer af Magisterforbundet og GL burde tage en erhvervsfaglig uddannelse, for, om ikke andet, at kunne få rettet det dannede sprogbrug.
Man besluttede at oprette AA (Anonyme Arbejdere), som skulle koordinere proletariseringsprocessen og forestå behandlingsprogrammet til bekæmpelse af småborgerlig adfærd.


Jette som stilladsarbejder redigér

40pxKlumme
Citater fra Jettes første møde:
 • "Jeg hedder Jette....og jeg er ar.....a.aa.aaa.aaaa arbajer.(Salen svarede)Heej, Jette"
 • Ja, jeg ka' s'gu godt huske da Heino Hansen scorede sit første mål på fodboldslandholdet.
 • Er der nogen der vil med på Studentercafeen og ha' en bajer(ups!)"

 • Efter hård psykisk nedbrydning af Jette, blev det aftalt, at hun skulle starte som stilladsarbejder, for at få den rigtige jargon på plads. Men det gik ikke helt som det skulle, fordi Jette havde lidt for travlt med at forklare de målløse proletarer, at de var fremmedgjorte og at de skulle overtage produktionsmidlerne, hvorefter Stilladsarbejderen Ronnie svarede, at han ikke havde plads til som mange stilladser hjemme i sin carport.


  Jette som fotomodel redigér

  Det var først som fotomodel at Jette fandt sin proletariske bevidsthed. Mange af dem, hun arbejdede sammen med, havde kun en 8. klasses folkeskoleeksamen og kunne kun fransk, hvis de var tvunget til det. Jette var utrolig god til fransk og fik, kort tid efter hun var trådt ind i modelbranchen, sin første forside på Vogue.

  Alligevel kunne hendes sociale sindelag og stærke meninger ikke rummes i det transparente model-milieu,[2] og hun tog kontakt til nogle af sine gamle venner, som nu havde fundet ud af at enes og var blevet til Enighedslisten, og hun valgte i stedet at blive politiker.

  Desværre havde Enhedslisten overtaget VS's klausul om ikke mere end to sæsoner i badeland, før du bliver skiftet ud ...


  Se også redigér

  Proletariske fodnoterredigér

  1. Men hendes overskæg er autentisk
  2. Ceci est une trés chic mot francais
  Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.