FANDOM


Gypsy-jesper

Jesper blev fast baggrundsfigur i Gypsy Kings

Jesper Langballe, formand for Dansk Togførerforening og kendt varieté-danser, er søn af Arvesynden og smørrebrødsjomfruen Ida Davidsen, og er født d. 8. april 1894 under navnet Jesper Klamballe.

Barndom og unge år redigér

Gennem en lang og traumatiseret opvækst, blev Jesper misbrugt af familiens vandrende pinde, og en enkelt gang af bæveren Rocco. Imidlertid lykkedes det Jesper at undslippe hans forældres autocamper som 8-årig, hvor efter den unge Jesper ernærede sig som gadesanger i Budapest, indtil hans friskfyrs-attitude kostede ham gadesanger-licensen, og Jesper måtte forlade Ungarn.

Af omveje kom Jesper i kontakt med Flemming Bamse Jørgensen, der arbejdede i en løntilskuds-ordning på privatbanen mellem Skagen og Frederikshavn. Her startede Jespers interesse for tog og jernbaner, og da Bamse forsvandt sporløst i en mystisk hændelse på skinnerne, tog Jesper styrepinden i egen hånd. Han er i dag fører på to afgange ugentligt på samme privatbane, og ses altid iført et rosa tylskørt over den reglementrede uniform.

Dans redigér

Varieté er en stor del af Jespers liv, og hans store sceneerfaring gør ham til en af de mest efterspurgte i branchen. Senest fik han ros for rollen som skizofren gadelampe i ”Barberen i Sevilla”, hvor han spiller overfor Sidse Babett Knudsen. Dans og showlivet har dog også en bagside, og det førte til stor omtale i 1988, hvor en afkræftet Jesper Langballe stod frem i nationale medier og vedkendte sig en livslang inhalation af plys, og lejlighedsvise voldtægter af Kaj og Andrea-replikater. Plys-forbruget har, udover lyserøde lunger, givet Jesper 3D syn på venstre øje, samt en kraftig fynsk udtale af alle udsagnsord.


Fakta om Jesper Langballe: redigér

  • Jesper Langballe kan den 24.maj 2010 fejre 50-års jubilæum som det ukendte 9. medlem af Gypsy Kings.
  • Jesper udløser ofte Tsunami-advarsler på feriesteder, pga. bølgerne i hans frisure.
  • Jesper er blevet sat på plads af David Rehling i Deadline på DR 2.
  • Jesper Langballe sov stille ind i 2014. Som den første afdøde på Spademanns Leksikon er der ikke deklareret sorg. Det er stadig tilladt at komme op med smuds fra mandens fortid.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.