FANDOM


J O K

Ud over at have en fantastisk lighed med Troels Hartmann, var Jens Otto altid i stand til at få sin vilje. Her er han i gang med at headhunte Palle Strøm From til minister uden portefølje.

"Man har et standpunkt - til omstændighederne tildeler én et nyt"
~ Jens Otto Krag om at skulle samarbejde med en gammel kommunist

Jens Otto Krag (f. 1914 i Randers - 1978 Skiveren) var socialdemokratisk minister i 40 år. Han indtrådte i Staunings regering i 1932 som minister for Oversøiske Anliggender.
Derefter havde han 27 forskellige ministerier indtil han ved Kampmanns sygdom pludselig blev statsminister.

Det siges at han selv fandt vej til Kommunehospitalet i 1962 og anbefalede sig selv som statsminister. Det var der sådan set ikke noget galt i, eftersom han var udenrigsminister, men samtidig ønskede han også at passe sin skuespillerkarriere, som hans kone Helle Virkner havde inspireret ham til at starte.
Viggo Kampmann syntes ikke der lå nogen konflikt i at være både skuespiller og statsminister.

Jens Otto Krag's røde kabinet sammen med Socialistisk Folkeparti var første gang at venstrefløjen havde flertal i dansk politik i "det døde kabinet". Det lykkedes nemlig at holde SF væk fra ministerposterne. I stedet fik alle SF'erne til gengæld en konto i Arbejdernes Landsbank med sparegris.

Efter Danmarks Ja til Fællesmarkedet, blev han grebet af en indre dæmon som bød ham at bringe en rigtig arbejder til magten. Anker Jørgensen var desværre ikke skuespiller, men lager- og pakhusarbejder det var han da...

Efter hans politiske karriere var ovre nød han anerkendelse som en fremragende kunstmaler af erotiske selvportrætter.


Efterfulgte:
Viggo Kampmann
Danmarks statsminister
1962
Efterfulgtes af:
Hilmar Baunsgaard
Efterfulgte:
Hilmar Baunsgaard
Danmarks statsminister
1971
Efterfulgtes af:
Anker Jørgensen
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.