FANDOM


Jegindø er en ø som oprindelig lå i Atlantis, men grundet øens generelt uinteressante beskaffenhed endte den med at blive ekskluderet, og landede i stedet i Limfjorden. Der har den ligget lige siden, og har efter sigende ikke planer om at flytte sig foreløbig.

Loading map...
Jegindø2

Som man kan se mærker man kun et lille bump i numsen...og så er man på Jegindø.

Jegindøs historieredigér

Man mener første gang at høre om Jegindø i Jyske lov fra 1241 hvor Jeginhtheu nævnes i forbindelse med at kong Valdemar Atterdag har bestemt, at øen skal bruges som strafkoloni til "...Kuinder med giftige Taender", lige som vi kender det fra Sprogø som også var kvindekoloni. Kendskabet til kvindelige vampyrer var åbenbart stort i middelalderen og man var ikke meget for bare at brænde dem på bålet, fordi man var bange for konsekvenserne. Kolonien lå der i ca. 250 år, hvorefter den blev nedlagt.

Under 2. Verdenskrig var det her de vigtigste nedkastningssteder befandt sig. Det sprængstof som sprængte Langå-broerne i luften blev landet på Jegindø. Tyskerne havde under ingen omstændigheder mistanke til beboerne på øen og man kunne let fragte containerne over dæmningen til depoter i Thy og Himmerland.

Vejen til Jegindøredigér

Ruten er simpel, så uden de store dikkedarer vil vi kort ridse den op her:

 1. Kør ad "Jegindøvej". Det er den eneste af sin slags i verden, og den fører til Jegindø.
 2. Når du kører over broen til Jegindø, ændrer vejen navn til "Kirkebakken", der er en vej op ad en bakke mod kirken.
 3. Ved kirken drejer vejen skarpt mod venstre og nord. Her ændrer den navn til "Havnevej", som igen fører til havnen.
 4. Når du når til havnen er der ikke mere!

Den guidede tur på Jegindø er hermed slut.

Den letteste måde at vende tilbage til civilisationen er, at du laver en u-vending og trykker speederen i bund. Når du passerer broen, er du tilbage i faste rammer på Thyholm. Du er nu kun nogle få hundrede kilometer fra at være sikker.


Seværdighederredigér

Jegindø

Ugens højdepunkt på Jegindø. Så er der fest!

På havnen ligger der en grill. De har sådan set nogle udemærkede flæskestegesandwich, og et sjældent lokalt islæt, i form af et rum som ligner en bodega i miniputstørrelse. Undervejs til grillen passerer du en købmand, hvor alle ansatte er tilflyttere, og som derfor ikke har et lokalt islæt.

Der er ikke noget at se på Jegindø. De har en forsamling af huse (som sært nok hedder "Jegind"), men de er heller ikke noget specielt.

Stedet Jegind er de lokales bedste bud på en by. Som en manifestation af dette, har man opstillet byzoneskilte ved indkørslen til- og udkørslen fra stedet Jegind. De to skilte er placeret med 35,2 meters mellemrum.

Der er også et menighedshus, et forsamlingshus og nogle marker. Hvis du seriøst overvejer at tage til Jegindø for at se på disse steder, skal du nok få dit hoved grundigt undersøgt.

Som i de fleste andre lokalsamfund, syntes indbyggerne på Jegindø at netop deres samfund er noget ganske særligt. Og som i de fleste andre lokalsamfund, skyldes denne opfattelse fortrinsvis, at selvsamme indbyggere aldrig har været uden for øen, haft adgang til Internettet eller læst en avis.

Æææredigér

Alt på Jegindø er i bestemt ental. Bestemt ental på Jegindø starter med "Æ". Kirken på Jegindø bliver altså til "Æ kjerk", og sådan fortsætter det med det meste.

Hvis du skulle forvilde dig til Jegindø en dag, er her så en lille Jegind-lingo, som du kan klare dig med til det meste:

"Klar dig på Jegindø og lyd lokal-oversætteren"
Alle andre steder Jegindø
Kirken Æ kjerk
Dæmningen Æ dæmning
Indbyggeren Æ minsker
En bro Æ priestbro
Noget strand-noget Æ nae å vejste Kjar
Karlens første kæreste Æ søwster

Æ indernet er også nået til Jegindø. Se selv!

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Jegindø.

Næææh!redigér

Jegindø giver anledning til en række af åbenlyse spørgsmål, som alle hver især er retoriske spørgsmål med det samme svar: "Næææh!". Vi tager nogle eksempler:

 • "Bor der nogen kendte mennesker på Jegindø?"
 • "Ligger er en Bilka på Jegindø?"[1]
 • "Fører der en motorvej til Jegindø?"[2]
 • "Kan man tage på oplevelsesferie på Jegindø?"
 • "Kan man fare vild på Jegindø?"
 • "Sejler der færger til Jegindø?"
 • "Kan man finde arbejde på Jegindø?"
 • Findes der noget af værdi på Jegindø

- Du er velkommen til at finde på flere. Det kræver ikke den store forestillingsevne.

Alt på Jegindø er småt. Dette er endnu mindre.redigér

 1. Ikke endnu i det mindste.
 2. Ikke endnu i det mindste.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.