FANDOM


m (Jarl har instrueret langt fra las vegas I, og sikkert også Walther og Carlo (fik aldrig set de/den film))
(Tilføjer lidt)
Linje 1: Linje 1:
{{Pastelfarvet}}
+
[[Billede:A_jarl.jpg|thumb|300px|Jarl Friis Mikkelsen igang med at male sit navn.]]
[[Billede:A_jarl.jpg|left|thumb|145px|Jarl Friis Mikkelsen!]]
+
'''Jarl Friis Mikkelsen fra A'ha!''' (født: ''Jarlen af Darkburg'', [[latin]]: ''lysbringeren'') er oprindeligt en [[rom]]ersk [[gud]] i [[dreng]]eskikkelse. Han er [[søn]] af [[Bubber|Aurora]], daggryet. En selvstændig kult i [[antikken]] havde han [[ikke]], men han havde sin egen [[Karlsvognen|Jarlsvogn]]. I [[romersk mytologi]] identificeredes Jarlen med morgenstjernen [[Venus]], der netop kan ses før daggry.
Jarl Friis Mikkelsen ([[latin]]: lysbringeren) er oprindeligt en [[romersk]] [[gud]] i drengeskikkelse. Han er søn af [[Aurora]], daggryet. En selvstændig kult i [[antikke]]n havde han ikke. I [[romersk mytologi]] identificeredes Jarlen med morgenstjernen [[Venus]], der netop kan ses før daggry.
 
   
Ved oversættelsen af ucensurerede versionen af [[Biblen]] anvendtes det latinske ord "Jarl Friis" i [[Esajas' bog]], [[kapitel 14]], [[vers 12]] som en reference til den [[babylonske]] konge [[Tiglath-Pileser III]].
+
Ved oversættelsen af [[u]][[censur]]erede versioner af [[Biblen]] anvendtes det latinske ord "Jarl Friis" i [[Skabelsesberetningen|Esajas' bog, kapitel 14, vers 12]] som en reference til den [[babylon]]ske [[konge]], [[Djengis Khan|Tiglath-Pileser III]].
  +
  +
Først i [[middelalderen]] dukker [[navn]]et ''Jarl'' op i [[kristendommen]] som [[pseudonym]] for [[Djævlen]]. I flere okkulte værker fra [[renæssancen]] optræder Jarlen som én af fire [[kronprins]]er i [[helvede]].
  +
  +
==Andre Jarl'er==
  +
* [[Karl Marx|Jarl Marx]]
  +
  +
==Andre Friis'er==
  +
* [[Janus Friis]]
  +
  +
== Andre Mikkelsen'er==
  +
* [[Brian Mikkelsen]]
   
Først i middelalderen dukker navnet Jarl op i kristendommen som pseudonym for Djævelen. I flere okkulte værker fra renæssancen optræder Jarlen som én af fire kronprinser i [[helvede]].
 
 
[[Kategori:instruktører]]
 
[[Kategori:instruktører]]
  +
[[Kategori:Danske skuespillere]]
  +
[[Kategori:Mediemennesker]]

Versionen fra mar 25. 2014, 13:48

A jarl

Jarl Friis Mikkelsen igang med at male sit navn.

Jarl Friis Mikkelsen fra A'ha! (født: Jarlen af Darkburg, latin: lysbringeren) er oprindeligt en romersk gud i drengeskikkelse. Han er søn af Aurora, daggryet. En selvstændig kult i antikken havde han ikke, men han havde sin egen Jarlsvogn. I romersk mytologi identificeredes Jarlen med morgenstjernen Venus, der netop kan ses før daggry.

Ved oversættelsen af ucensurerede versioner af Biblen anvendtes det latinske ord "Jarl Friis" i Esajas' bog, kapitel 14, vers 12 som en reference til den babylonske konge, Tiglath-Pileser III.

Først i middelalderen dukker navnet Jarl op i kristendommen som pseudonym for Djævlen. I flere okkulte værker fra renæssancen optræder Jarlen som én af fire kronprinser i helvede.

Andre Jarl'er

Andre Friis'er

Andre Mikkelsen'er

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.