FANDOM


Jan Sonnergaard (født 15. august 1963 også kaldet ”Jam”) er en gammel punker.

Jegerstadigbangefor

Der findes et utal af udkast til Sonnergaard-bøger som desværre aldrig når ret langt...

Han har hang til at skrive bøger og lade sig provokere af fuldstændig ukendte forfattere, således skrev han efter at være blevet provokeret tilstrækkeligt af, at den anonyme forfatter Niels Franks udtalelse om, at han aldrig ville bruge ordet ”radiator” i et digt, en bog, som han valgte at kalde "Radiator".

Den er fyldt med noveller i forskellig længde, men dog alle har det tilfælles, at de handler om nogle sociale udskud, hvis liv aldrig har verseret på bestseller-listen, da ingen af dem er unge kvinder, der bliver blandet ind i efterforskningen af det ene mord eller det andet og sidenhen bliver lavet til biografsuccesser og modefænomener.

Sandsynligvis fordi Sonnergaard og hans karakterer i Radiator er de eneste, der rent faktisk bor i Københavns nordvest kvarter. Inden Sonnergaard endte i nordvest levede han en rock n' roll tilværelse med masser af druk, musik og damer i det københavnske punkmiljø, som fik ham til at smutte til Berlin og studere der et års tid.

Sonnergaard er ikke dum. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns universitet, hvor han ikke rigtig kunne finde sig tilpas med den måde, som studiet foregik på og brokkede sig derefter højlydt, da han endelig var færdig med at blive hevet igennem maskinen. Så højt, at folk misforstod det komplet og troede, at han var blevet dumpet.

Dette er meget karakteristisk for "Radiator", hvor han også beskriver de svages synspunkt. Bogen udkom i øvrigt i 1997. I 2000 kom så næste værk med titlen "Sidste Søndag I Oktober", hvor især middelklassen får sig et velfortjent spark i røven. I 2003 var Sonnergaard stadig ikke holdt op med at skrive om samfundet på sin egen spidsfindige måde(han var blevet afhængig) og novellesamlingen "Jeg Er Stadig Bange For Caspar Michael Petersen" blev trykt.

I øjeblikket er karrieren lagt på køl, mens han ryger en kasse cigaretter og drikker en palle øl om dagen og prøver at finde ud af, om han skal indrette sit hjem efter Bo Bedres råd eller Feng shui principper.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.