Spademanns Leksikon

Monty med det originale nodepapir.

Det var et stort problem for James Bond at finde den rigtige musik til sine bøger. En overgang overvejede han at udgive hele skidtet på lydbog, men det var ikke muligt dengang.
James Bond udtalte i et interview i 1962 til musikmagasinet Rolling Stone:


"...Det var et stort problem at finde den rigtige musik til mine bøger. Jeg opgav at få hele skidtet udgivet på lydbånd..."

~ James Bond


Heldigvis blev problemet løst, da Sjån Konneri blev smækket op på widescreen. Musical-komponisten Monty Norman fandt snart det helt rigtige tema:

"...Jeg fandt snart det helt rigtige tema!..."

~ Monty Norman


Inspirationen fik han på en ferietur til det vidunderlige Fyn, hvor Erik Paaske optrådte på en lille snask. Så var Monty bare solgt!

"...Da jeg hørte "Min Amanda var fra Kerteminde" var jeg bare solgt..."

~ Monty Norman om Amanda


Et poporkester under ledelse af Drew Barry-Moore indspillede hele molevitten på en weekend i Nashville, med masser af shaken, not stirreds. Da guitaristen i sin brandert kom til at sætte reverb på guitaren faldt det hele pludselig på plads. Og hvem kan ikke i dag nynne med på

"Min Amanda-lalala-Min Amanda-lalala, Min Amanda-lalala, Min Amanda, lalalalala-lalalaaaaaah!"

~ Erik Paaske om Sjån Konneri-temaet


Portal Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!