FANDOM


Tonymanero r DENNE ARTIKEL LIDER AF DISKOFEBER!
Denne artikel er uheldigvis blevet ramt af den uhelbredelige disko-feber.
Tonymanero r


"De vise taler, fordi de har noget at sige; tåber taler, fordi de synes, de skal sige noget."

~ Platon om Jørgen de Mylius' kommentarer under Melodi Grand Prix


Jørgen "Mylle" de Mylius (født 5. marts, 1946), også kendt som "Myllerbæ" grundet hans evne til at lukke lort ud, er en dansk linselus radio- og tv-vært. Han er også kendt for sine uønskede kommentarer i forbindelse med Melodi Grand Prix og for tilsyneladende at tro, han er udødelig. Han står bag programmer som Eldorado og Stardust, der lagde radioerne øde i årti efter årti.

Den blide start i radioen redigér

Jørgen sad troligt hver aften og lyttede til Radio Luxemburg på sin kortbølgeradio (der nåede helt til Luxemburg til forskel fra hans langbølgeradio, der kun nåede til Kalundborg) og undrede sig over at Danmarks Radio ikke spillede noget af alt det nye musik. Så han tog ind på Rosenørns Allé og fik sig en snak med programlederen.

Mylle

Mylle pludrer ind over pladerne. Da han jo er noget ubestemmelig af alder, kan arkæologerne ikke med sikkerhed fastslå, i hvilket århundrede billedet er taget.

30px-Cquote1 svg Hvorfor spiller i ikke noget pigtrådsmusik 30px-Cquote2 svg
Jørgen de Mylius
30px-Cquote1 svg Det kan du sgu' da selv gøre 30px-Cquote2 svg
programlederen


Og så fik Jørgen en time hver dag efter skoletid til at spille pigtrådsmusik og efter en længere brainstorm valgte han at kalde programmet "efter skoletid". Og om søndagen spillede han de 20 numre, som han havde spillet mest i den forløbne uge.

I 1970'erne var Jørgen inde i en rigtig spændende udvikling, hvor han talte ind over pladerne, som vi forsøgte at optage på vores kassettebåndoptager, fordi 14,50 kr. for en singleplade var lige i overkanten. Programmet hed "Tipparaden". Den ene klassiker afløste den anden. Mylle pludrede lystigt ind over dem alle sammen.

Det var næsten synd, at der kun var popmusik i det program, for det havde været rigtig spændende at høre Mylle pludre ind over Maria Callas til torsdagskoncerten. Kassettebåndsfabrikanterne måtte opfinde en "mylleknap", der slog lyden fra i 4 sekunder, hvilket man matematisk havde beregnet, var den tid Mylle skulle bruge til at fyre 8 facts om musikken/kunstneren/pladeselskabet/emhætter i almindelighed/1960'erne af. Mylleknappen havde dog den bagside, at den også slog musikken fra. I dag har man opfundet "karaoke"-knappen, som slår stemmer fra, men beholder lyden. Den ville vi gerne have haft i 70'erne.

Til sidst fik Radiorådet nok, da de selv havde små børn med kassettebåndoptager, så Mylle blev overført til tv. Samtidig afskaffede Det Høje Råd Tipparaden og Dansktoppen i det hele taget, da det ikke var godt for danskerne at more sig på en upolitisk og ikke-samfundsvedkommende måde.

Den hektiske tid på TV redigér

MylleTV

Da Mylle ikke selv ville forlade TV-byen, blev han til sidst båret ud.

En dag skete der så det at Jørgen tog den forkerte bus og endte på Gladsaxe Trafikplads, så han besluttede at tage ind til tv-byen og tale et alvorsord med Palle Holgersen.

30px-Cquote1 svg Hvorfor spiller i ikke noget disco og glamrock i fjernsynet? 30px-Cquote2 svg
Jørgen de Mylius
30px-Cquote1 svg Det kan du sgu' da selv gøre, jeg vil hellere se boksning. 30px-Cquote2 svg
Palle Holgersen om Mylles naturlige tv-smil


Mylle så TV som det nye Eldorado for popmusik og fik stadig lov til at tale mens musikken spillede, for at undgå at de unge optog udsendelserne på deres helt nye Betamax- eller VHS-videooptager. Det ser ud til at strategien lykkedes - der blev ikke optaget så meget som en time, bortset fra til DR's egne arkiver, som har planlagt at genudsende det hele i 2010.

Eurovision Song Contestredigér

Tilbage omkring 1978, valgte Danmark igen at deltage i Eurovision Song Contest. Vi havde været udelukket fra konkurrencen, af en årsag der er absolut umulig at spore på Internet, men Jørgen kender sandheden!
Netop derfor - og fordi at han engang havde interviewet ABBA, så fik han i de kommende 25 år lov til at være fast kommentator på begivenheden.

Jørgens vid og mange facetter har bragt mange intense og spændende oplevelser til menigheden. Glem det aldrig


Tilbage på P4 redigér

Mylles naturlige smil blev til sidst for meget for selv inkarnerede TV-kiggere, så DR besluttede at flytte Eldorado til P4, hvor Mylles naturlige høreskadede kundesegment nu befandt sig.

30px-Cquote1 svg Du behøver ikke at tale ind over numrene mere, kassettebåndoptageren er død. 30px-Cquote2 svg
Programchefen om frygten for sagsanlæg

Om Mylle fulgte rådet er der ingen der ved, for nu er Mylle tvangsforflyttet til DAB-kanalerne, som ingen gider høre på.

Advarsel: Standardsorteringsnøglen "MYLIUS" tilsidesætter den tidligere sorteringsnøgle "de Mylius".

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.