Spademanns Leksikon


מדינת ישראל Medinat Yisrael دولة اسرائيل Dawlat Israil
Israel.gif Candle.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Et eller andet med Gud
Nationalmelodi: Hava Nagila!
Hovedstad Jerusalem
 Tidligere hovedstad Tel-A-Wife
Største by Hollywood
Officielle sprog Hebræisk, arabisk og Algebraisk
Regeringsform
Overrabbiner
Kapitalisme
Ehud Olmert
Løsrevet fra
den originale befolkning

Skyde palæstinensere
1948
Nationalhelt(e) Dana International, Itzhar Cohen, Gali Atari
Valuta Kontant, checks, kreditkort, pantelåneri og smykkesten
Religion Jøder hele banden, undtagen de som ikke er.
 Befolkning  Stærkt svingende alt efter hvor grænserne i øjeblikket går.
 Areal  På størrelse med Sjælland, men der arbejdes på sagen.
 Befolkningstæthed  Alt for lille.
 Etniske grupper  60% jøder, 30% muslimer og 10% udenlandske journalister (bl.a. Ulla Terkelsen)
 Største Eksportvarer  Konflikter og skægge hatte
 Største Importvarer  Suppe
 Nationaldyr Jødekage
 Nationalsport  Badutspring
 Åbningstider  8.00 – 14.00. Lørdag lukket.
 Internetadresse  Www.juden-han-er-staerk-og-sej.is
 Telefonnummer  Nej

"ישראל עברה התעללות בילדותו, וכמו רוב הילדים לא אהובים, את המתעללים הופכים המתעללים עצמם"

~ Psykolog om hvorfor det er gået som det nu er gået i Palæstina


Israel er et land i Mellemøsten. I modsætning til de fleste mellemøstlige lande er det dog hovedsageligt beboet af jøder. Landets muslimske mindretal er tit i konflikter med jøderne, da jøderne har klart flottere hatte og fuldskæg.
Dette gør muslimerne meget sure, da deres profet (Muhammed) har fuldskæg og en flot hat. Hvor muslimerne så end ved det fra, for de må jo ikke have billeder af ham.

Oprindelse[]

Nå, men staten Israel opstod som resultat af en studehandel mellem 2. verdenskrigs vindere. Heldigvis fandtes der et areal i mellemøsten, som godt nok allerede hed Palæstina, men hvor de lokale ikke havde fået gjort ret meget mere ved landet, end at slå nogle telte op, og lade deres kameler overskide naturen[1].

Man gav således en andel af Palæstina til de jøder, der havde undgået Holocaust, og her kunne de så bo.
Imidlertid var de lokale ikke pokkers interesserede i at beværte deres nye gæster. Omvendt var nytilflytterne overbevist om, at Bibelen gav netop dem retten til området, og alt hvad der dertil hørte. Det vil sige store bidder af omegnen.

Siden indflytningen er befolkningen begyndt at indrette sig med deres sofagrupper og stereoanlæg. Da der ikke længere var plads inden for landets egne grænser, fandt man en ny passage i Bibelen, der på bekvem vis gav Israel adgang til at be- og bosætte områder, der ellers nok var beboet af andre. Således udvides Israel, og er i dag ca. dobbelt så stort.

Da israelerne var ved at være trætte af, at FN havde givet briterne overherredømmet i nogle år, for at holde de stridende parter fra hinanden (dvs. de der var israelere, og de der ikke var), besluttede de sig for at bombe "Hotel Kong David", hvor briterne opholdt sig. Briterne skred, og så havde israelerne frit lejde til at mule tage sig af den lokale befolkning, uden utidig indblanding fra det internationale samfund.

Krige[]

Israel har bragt krige ind i en ganske ny dimension. Ikke alene har de været i gang med krige stort set i hele landets historie. De er også begyndt at give deres krige navne, hvor man i resten af verden giver dem numre eller årstal. Hvis det er en god krig, kan den meget vel hedde: "Yom" eller noget med 6 dage. Israel har tilsvarende en lang historie for at enten at undlade at navngive deres krige, eller helt at glemme at de fandt sted.
Israels dårlige krige er typisk noget med, at de må undlade at svine resten af verden til for deres ignorance i et par uger eller tre, fordi de (israelerne) i en operation tilfældigvis er kommet til at dræbe nogle få hundrede terrorister.

Indbyggere[]

I dag består Israel primært af jøder, der dels er kommet efter 2. verdenskrig, og dels er tilflyttet fra Rusland og en del andre lande, hvor de har været forfulgt, fordi de har haft en sær evne til at gøre sig upopulære dér. Der er kommet riiiiiigtig mange til, og hvert år er der skudt nye be- og bosættelser op, både inden for landets oprindelige grænser, og i umiddelbar omegn. Dette sidste føjer pudsigt nok til traditionen med at de gør sig upopulære.

I Israel har alle stemmeret. Undtagen dem, der ikke er israelere. Også i de dele af Israel, som ikke oprindelig var Israel, men som er noget de sidenhen har hugget, og derfor er blevet til Israel, er det kun israelere, der har stemmeret. Det er en ret praktisk ordning, for israelerne er egentlig ikke særlig mange i forhold til de lokale.

Sport og fritid[]

I Israel findes der en række sportsgrene, som er enestående for netop dette land. Herunder kan nævnes:

  • Målskydning efter bevægelige skiver.
  • Skydeøvelser på skibe i internationalt farvand.
  • Nedrivning af bygninger, som er bemalet med FN-flag.
  • Kampvognskørsel i naboens hus baghave.

De væsentligste kulturelle aktiviteter i Israel, er "Grædemuren".

Se også[]

Småt om Israel[]

  1. Lidt som Roskilde Festival, bare uden øl, fisse og musik.