FANDOM


Isabella1

Her ses den franske über-babe Sophie Marceau[1] i rollen som Isabella af Frankrig. Isabella I af Jerusalems udseende er for længst glemt, men hun kunne teoretisk set godt have lignet billedet her[2].

Isabella I af Jerusalem (1172 – 1205) blev regent som 18-årig, og var steddatter til Orlando Bloom Balian af Ibelin, der så smukt blev portrætteret i Hollywood-baskeren "Kingdom of Heaven". Vestmagterne endte med at udnævne Isabella her, til regent, udelukkende for at hendes halvbrors søster - Sibyllas - mand, Guy de Lusignan ikke tilranede sig magten endegyldigt. Isabellas mor, var grandniece til den byzantinske kejser Manuel I Komnenos, hvis det ellers har nogen interesse...?

Privatlivredigér

Isabellas første ægteskab blev indgået i borgen Krak des Chevaliers samtidig med at Saladin og hans horder belejrede den, så kom venligst ikke her og klag over, at 2 af blomsterne til dit lusede bryllup var ved at tabe bladene, allerede 7 timer efter at de blev sat op i kirken!

...Hendes andet ægteskab udløste en regeringskrise, da korsfarerhærene blev uenige om hvem der skulle regere: Isabella og hendes mand - der stod på arvefølgen, eller Sibylla og hendes mand - der også stod på arvefølgen, og allerede sad tungt på tronen.

...Det tredje ægteskab gik hverken værre eller bedre, end at hun blev gift med den senere Amalric II af Jerusalem der var bror til Guy de Lusignan - hun blev dermed dobbelt svigerinde til sin egen fjende.

Død

Isabella døde af alderdom, som 33-årig.

Noterredigér

  1. Du behøver hverken at spørge om alder eller fødselsår: visse piger bliver bare ikke ældre - faktum!
  2. Om end som kalkmaleri.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.