FANDOM


Barnaby
Inspector Tom Barnaby (på dansk: Kriminalkomissær Dum Barnepige) er en falsk englænder, der spilles af den mindst lige så falske og ucharmerende John Nettles.

Personer redigér

Inspector Tom Barnaby redigér

Seriens voluminiøse omdrejningspunkt er den meget fiktive hovedperson, den kriminelle kommisær Tom Barnaby. Barnaby arbejder hos Causton CID (The Criminal Idiots Department), som han ynder bare at kalde The Cider House, eftersom han ikke laver andet end at prøvesmage sin assistents cider. Samme assistent er desuden ALTID amatør til ciderbrygningens kunst - i hvert fald i Barnabys øjne.

Barnabys assistenter/cideramatører nævnes her i kronologisk rækkefølge for læserens skyld:

  • Detective Sergeant Gavin DeTroy (1997-2003. og 2008 - DeTroy dukkede pludselig op efter en lang pause, for at erklære Barnaby sin kærlighed med sangen We Belong Together. Det vides ikke, om Barnaby nogensinde gengældte denne gestus)
  • Detective Sergeant Dan Flott (2003-2005)
  • Detective Sergeant Jen Bones (2005-)

Barnaby's Familie redigér

Dum Barnepige med sin engelske familie

Dum Barnepige med sin engelske familie

Tom Barnaby er meget glad for sin familie. Barnaby er især glad for sin midaldrende datter, Collie, som han navngav efter sin afdøde hund. Collie lystrer som sin afdøde navnefælle kommandoerne "sit!", "dæk!", "giv pote!" og "spil død!" - sidstnævnte har hun vundet adskillige priser for ved mange prestigefyldte hundeshows. Hun er dog stadig ude af stand til at gø, hvilket til tider sårer den gode Barnaby.

Barnabys dejlige kone hedder Joyce. Hun er en hårdprøvet kone, der må passe huset for sin dybt alkoholiserede mand. Hun hjælper ham godt på vej med sin hjemmebryg, der er en populær drik i virkelighedens England. Bryggen indeholder enkle ingredienser som negle og hvalfedt, og er altså noget, som enhver englænder kan brygge.

Kritik redigér

Serien er blevet skamrist til Skagerrak, fordi det er blevet bevist, at samtlige politihunde, der er blevet brugt i serien, rent faktisk ikke var politihunde, men derimod en meget sjælden form for muterede pandaer - og alle pandaer er som bekendt en truet dyreart og ekstremt nuttede. Man fattede mistanke, da omtalte "politihunde" viste tegn på overdreven nuttet adfærd som ekstreme passioner for kordrenge og Lord of the Flies, narkolebbesi og overforbrug af hårspray.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.