Spademanns Leksikon


Indien
Indiana-Flag-icon.png Washington Redskins.png
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: En Hvid i skeden, er bedre end 10 i suppen
Nationalmelodi: God save the Queen
Hovedstad Indianapolis
Største by Tipipolis
Officielle sprog Amerikansk og indiansk
Regeringsform
Høvding-med-flest-fjer-i-hatten
Diktatur
Røde Næp
Amerikansk stat nummer
(bortset fra Afghanistan)
19
Nationalhelt(e) Indianer Jonas
Valuta Tørret græs
Religion Noget med bissons og lange spyd
 Areal  Fugtigt
 Befolkningstæthed  Hvis det er nogle kølige nætter, så ja
 Etniske grupper  Dyr
 Største Eksportvarer  Oksemørbrad
 Største Importvarer  Græskartærter
 Nationaldyr Mogens Camre
 Nationalsport  Hit-and-run
 Internetadresse  www.indiana.usa.dk


"Du - ja DIG! Du kom sikkert herind ved en fejltagelse, fordi du leder efter Indiana Jones.. Men du får ikke et link!!!"

~ Spademanns Leksikon

"Jeg er en hest, så at skrive et link til Indiana Jones på lige præcis denne artikel, føler jeg som det mest naturlige i hele min verden"

~ Amalie fra Amalies verden

"Aaaargh!! Sørens osse!!!"

~ Spademanns Leksikon


Indiana er en amerikansk stat der ryger lidt for meget fredspibe. Statens hovedstad er Indianapolis[1] hvor der bor en fandens masse indianere. Heldigvis er de dagligt på flugt fra gæve cowboydere fra Det Vilde Vesten[2].

Indiana havde i 2013 over 7 millioner rødhudede[3], men heldigvis er bestanden nedadgående. Det var ellers ligefør at de indfødte begyndte at avle sig selv.

Historie[]

Området som man i dag har indhegnet som Indiana, så for første gang en af dagens solstråler den 26. maj 1682. Det syntes de indfødte da var et forfærdeligt syn, så de skød en masse pile og skurvogne efter manden, som besvarede ildkampen med franskbrød. Det var ikke til megen hjælp, så franskmanden sejlede tilbage til Frankrig hvor den franske konge på Versailles-slottet ved Paris, underskrev en overgivelse af den frygtelige krig.

Da den amerikanske afhængighedskrig blev underskrevet i 1994, besluttede englænderne at de ville erobre området. De satte ind med tungt infanteri og nedlagde en statue af Tecumseh, som havde fungeret som en eller anden form for Gud for de indfødte. De indfødte erklærede landesorg, mens britterne og deres forbandede bowlerhatte skruede op for One direction på ghettoblasteren.

Den dag i dag kæmper de indfødte stadig en indædt kamp for at komme af med nybyggerene, dog uden held. For inderst inde synes de jo egentlig meget godt om, at få lov til at have et tæt forhold med deres heste, i den lokale zoo.

  1. Af Indiana = Indiana og polis = by på finsk.
  2. Dvs. fra nabostaterne Illinois og Kentucky.
  3. Taget fra Dølle fjelde musse lokal arkiv.