FANDOM


Immervadbro

Når man siger hærvejen til folk er dette sted de fleste tænker på

Immervad Bro er en stenbjælkebro som ligger på den gamle Hærvej. Den er det som flest mennesker tænker på når man siger Hærvejen til dem

Ja faktisk kan de ældre læsere stadig huske at de sidste rester af nationalromantikken sluttede med at man gik hærvejsmarch fordi den havde fragtet 100.000-vis af soldater og okser op gennem Midt- og Søbderjylland. Nationalromatikken var forevigt slut da Guldhornene blev stjålet, Solvognen blev indregistreret og Jellingstenen blev spærret inde i en container.

Immervad Bro har ligesom alle de andre broer på nærværende leksikon ingen betydning haft, da åløbet forlængst er tørret ud.
Der er heller ikke nogen storslået udsigt.

Broen forventes i indeværende år påbegyndt en større renovering. Ulempen (eller fordelen) herfor er dog at nutidige vejrenoverings-kompagnier ikke længere fatter at renovere eller bygge i den oprindelige, lidt tilfældige, sten-stil. Derfor vil Immervad Bro ved årets udgang stå færdig som en 6-sporet motorvejsbro, med slidlag, vejstriber, egen rasteplads, nødspor og andet godt. Borgmesteren udtaler "Jeg har aldrig set noget lignende".

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.