Spademanns Leksikon


Annoying Illinois
Illinois-Flag-icon.png Gangsters.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Land of Lincoln[1]
Nationalmelodi: Blues Brothers - 'Sweet Home Chicago'
Disse mænd fra mafiafamilierne i Chicago var ikke sjove at lege med.
Hovedstad Springfield
Største by Chicago
Officielle sprog Amerikansk og illinoistisk
Regeringsform
Kriminalitet
Amerikansk stat nummer
(bortset fra Afghanistan)
21
Nationalhelt(e) Abraham Lincoln
Al Capone
Ronald Reagan
Barack Obama
Valuta Hvidvasket penge
Religion Happy jazz
 Areal  En stor stopklods mellem
Mississippifloden og Canada
 Befolkningstæthed  Nok kun på kirkegårdene
 Etniske grupper  Folk i gæld
 Største Eksportvarer  Elektricitet
 Største Importvarer  Strøm
 Nationaldyr Chicago Bears
 Nationalsport  Jage folk i gæld
 Åbningstider  ikke efter mørkets frembrud
 Internetadresse  www.IllInoIs.Il


Illinois er en såkaldt amerikansk delstat som rent geografisk stadig ligger i USA. Statens mest kendte sted er millionbyen Chicago hvorfra store dele af den amerikanske mafia styrer hele landets sekundære erhverv.

Historie[]

Staten blev ved et uheld optaget i forbundsstaten i 1818. Før denne tid, havde der kun levet nogle ligegyldige og illegale indianere i området, som ingen alligevel skænker en tanke. Derfor gør vi heller ikke.

Staten stillede til rådighed med knap 300.000 drenge som skulle sydpå og slås mod nogle rebeller som tillod sig at vende fællesskabet ryggen, på grund af nogle mindre vigtige synspunkter i Den Amerikanske Borgerkrig. Heldigvis for Illinois vandt Nordstaterne krigen og Abraham Lincoln fulgte iøvrigt med i slagets gang på en veranda i Springfield ved hjælp af sin spritnye iPad[2].

I 1900'erne blomstrede der en halv-vigtig mafiakultur op i statens største by. Chicagos status som 3. største by i nutidens USA, tilskrives af historikere netop denne kultur. Noget som en kvinde der ved alt dog benægter.

Politik[]

Det er nærliggende at tro, at politik - ligesom alt andet i Illinois - er hamrende korrupt, men det kan dog af uforklarlige årsager ikke bekræftes. Om ikke andet, så er politikken i Illinois primært kendt for at være stedet hvor ham der Barack Obama blev stemt ind i et hvidt hus. Derfor spås John McCain ikke nogen hovedrolle, når han gang på gang besøger Oprah Winfreys studie i staten.

Økonomi[]

Som tidligere nævnt, er Illionis - takket være Chicago - en blomstrende økonomi som år efter år er med til at hive USA's BNP op fra afgrunden. Dette på trods af at store multinationale selskaber ikke engang sender penge til denne stat. Hvilket må siges at være en meget flot præstation.

Man kan derfor spekulere over hvor pengene så kommer fra, men det må man ikke, ifølge lokale aviser[3].


30px-Cquote1 svg.png Error 404 30px-Cquote2 svg.png
Illinois elektroniske stats-bibliotek hvor information om delstatens økonomi opbevares


Musik[]

Musikscenen i Illinos har i mange år været præget af intet andet end blues og jazz. For efter at New Orleans blev ramt af en kæmpemæssig orkan som blæste alt musikinventar nordpå i 1907, så har Chicago og de omkringliggende områder været præget af netop trumpet-instrumenter og andre vellignende stryge-instrumenter.

Underligheder[]

  1. Eftersom Abraham Lincoln var her, da han blev præsident. Uheldigvis vidste Illinois ikke, at hr. Abraham i virkeligheden var født i Kentucky før de lavede delstats-motto'et. Men de vil ikke anerkende deres fejl, for så vil de tabe ansigt. Istedet påstår de stadig, at Abraham var fra Illinois.
  2. Som han havde fået i gave af en mafiaboss
  3. Som naturligvis ikke har nogen form for kontakt med den kriminelle underverden i byens gader