FANDOM


m (links)
m (pix)
 
Linje 1: Linje 1:
 
{{citat|[[I dag]] er i går i [[morgen]] [[tid]]lig|Dig|temporal [[logik]]}}<br />
 
{{citat|[[I dag]] er i går i [[morgen]] [[tid]]lig|Dig|temporal [[logik]]}}<br />
+
[[Fil:Igaar.jpg|thumb|621px|right|Den oprindelige [[tekst]] til [[sang]]en [[om]] "''I går''" blev indspillet i [[1964]] og handlede om [[dame]][[ben]] og røræg. De [[rød]]e [[mark]]e[[ring]]er viser forekomster af [[fersk]] [[kød]] og [[organ]]er fra dukkerne]]
'''I går''' er [[dag]]en [[før]] [[i dag]] og dagen efter i ''forgårs''. '''I går''' var [[det]] [[nu]], men det er [[det]] [[alt]]så også [[i dag]]. Men det ville være en [[fejl]]slutning at mene, at ''i går'' og ''i dag'' er samme [[ting]], selv om nu-heden er [[bi]]be[[ho]]ldt som [[eg]]enskab [[ved]] [[dag]]en [[i dag]], så vil ''i dag'' være [[i går]] i [[mor]]gen og således ikke længere besidde nu-heden. Hvis man skal [[dyb]]ere ind i årsagssammenhængene med i gårs endogene karakteristika, må man først evaluere på, hvad [[nu]] betyder i forhold til [[før]], da gårsdagen [[i dag]] synes som datid.
+
'''I går''' er [[dag]]en [[før]] [[i dag]] og dagen efter i ''forgårs''. '''I går''' var [[det]] [[nu]], men det er [[det]] [[alt]]så også [[i dag]]. Men det ville være en [[fejl]]slutning at mene, at ''i går'' og ''i dag'' er samme [[ting]], selv om nu-heden er [[bi]]be[[ho]]ldt som [[eg]]enskab [[ved]] [[dag]]en [[i dag]], så vil ''i dag'' være [[i går]] i [[mor]]gen og således ikke længere besidde nu-heden. Hvis man skal [[dyb]]ere ind i årsagssammenhængene med i gårs [[en]][[dog]]ene [[karakter]]istika, må man først evaluere på, hvad [[nu]] betyder i forhold til [[før]], da gårsdagen [[i dag]] synes som [[datid]].
 
==[[Andre]] [[eg]]enskaber ved i går==
 
==[[Andre]] [[eg]]enskaber ved i går==
 
*''I går'' var [[du]] en [[dag]] længere borte fra [[død]]en
 
*''I går'' var [[du]] en [[dag]] længere borte fra [[død]]en

Nuværende version fra apr 29. 2016, 04:07

"I dag er i går i morgen tidlig"

~ Dig om temporal logik


Igaar

Den oprindelige tekst til sangen om "I går" blev indspillet i 1964 og handlede om dameben og røræg. De røde markeringer viser forekomster af fersk kød og organer fra dukkerne

I går er dagen før i dag og dagen efter i forgårs. I går var det nu, men det er det altså også i dag. Men det ville være en fejlslutning at mene, at i går og i dag er samme ting, selv om nu-heden er bibeholdt som egenskab ved dagen i dag, så vil i dag være i går i morgen og således ikke længere besidde nu-heden. Hvis man skal dybere ind i årsagssammenhængene med i gårs endogene karakteristika, må man først evaluere på, hvad nu betyder i forhold til før, da gårsdagen i dag synes som datid.

Andre egenskaber ved i gårredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.