Ajax-vaskepulver.jpg

Hvidvaskning kan henvise til flere forskellige ting og handlinger. Er du en kvinde, vil ordet hvidvaskning nok referere til en bestemt type af tøjvask. Hvis du derimod er en mand, så vil begrebet hvidvaskning relatere sig til en eller flere økonomiske transaktioner, foretaget med henblik på at skjule indtægter. Vi vil herunder gøre rede for de meget forskellige fortolkninger af ordet.


Hvidvaskining (I korrellation til kvinde-forståelsen)[redigér | redigér wikikode]

ADVARSEL: Da det jo (forhåbentlig) typisk er kvinder, der vasker tøj, så har denne sektion ingen interesse for det mandlige køn!
Hvidvasking er en handling, fortaget af en vaskemaskine i samarbejde med en kvinde; dog skal det siges, at vaskemaskinen sagtens kan undværes, idet kvinden nemt kan udføre hele arbejdet - men nutidens kvinder er desværre blevet for dovne, og derfor benyttes vaskemaskinen oftest også. Hele proceduren med hvidvaskemaskinen går ud på, at alt det hvide tøj sorteres fra det sorte tøj, idet det sorte smitter af og ødelægger det hvide tøj. Vil du derfor være sikker på, at det sorte tøj ikke smitter af og ødelægger det hvide, så skal du helst holde de to farver adskilt, når der vaskes. Hvidvaskning går også under et andet navn, nemlig apartheid-vaskning, idet det hvide tøj er adskilt fra det sorte, og desforuden har det hvide tøj mange flere (og mere fordelagtige) rettigheder (hvis du ellers forstår politiske eufemismer, not).

Hvidvaskning (Den mandlige forståelse)[redigér | redigér wikikode]

Hvidvaskning, eller hvidvaskning af penge, som det også bliver kaldt, er en eller flere økonomiske transaktioner, foretaget med henblik på at skjule indtægter. Men hvorfor vil man overhovedet skjule indtægter? En mulig årsag kunne være fordi man ikke ønskede at betale SKAT af de stjålne indtjente penge, men den nok største årsag til, at man ønsker at skjule indtægter, er, at hvis man bliver skilt fra sin kone, så plejer hun at tage 70% af mandens ejendom, men hvis manden vælger at skjule nogle af sine indtægter, så kan hun jo ikke tage dem. Logik for perlehøns, ikk?
Men hvordan hvidvasker man så ens penge? Det er imidlertid en yderst simpel proces, idet man blot giver dem til Mahmoud Ahmadinejad, Osama Bin-Laden (lidt fhv.) eller Mogens Glistrup (en smule afdød), og så skal de nok sørge for resten. Succesraten på denne metode er 42 procent, men vi ved desværre ikke rigtigt i hvilken retning.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.