Spademanns Leksikon

Hviderusland... Hvad ved vi egentlig om Hviderusland? I modsætning til Rusland er Hviderusland hovedsageligt befolket af albinoer, der ynder at kalde sig hviderussere. Det er ikke tilfældet, at landet altid er dækket af sne; der er faktisk mindre sne end hvis der var mere.

Historie[]

Eksempel på en hvid russer.

Landet startede egentlig som en fangelejr for albinoer, som Sovjetunionens leder Josef Stalin oprettede. Den yderst paranoide Stalin havde nemlig igen glemt at tage sin medicin, der forhindrede i ham at se fjender overalt.

Da Stalin sad og så tv fik han øje på Michael Jackson midt i en musikvideo. Stalin behøvede kun at se med i 5 sekunder, før han var overbevist om, at ligblege mennesker var en trussel mod kommunismen.

Stalin ville nu skaffe alle, der var lige så hvide som Michael Jackson, af vejen. Han overvejede først at sende dem til Sibirien. Men da det sted i forvejen var fyldt med de bibliotekarer, han havde troet var fjender for bare en uge siden efter en tur på det lokale bibliotek, droppede han den idé, snuppede en White Russian og sendte albinoerne mod vest.


Hviderusland bliver også kaldt Belarus (Беларусь) på deres eget spraglede og uforståelige sprog, og er en form for nation i Europa, beliggende mellem Litauen, Ukraine, Polen og verdens ende.

Det er meget lidt, redaktionen er bekendt med dette land, eftersom det er meget få der slipper ind og ud af landet, medmindre de har meget vigtige ærinder der (eller meget vigtige grunde til at slippe ud igen). Det er imidlertid redaktionen bekendt, at en ikke navngivet, herboende dansker overvejer at bevæge sig derned til sommer på motorcykel - planen er at luske sig ind ad bagdøren og senere styrte ud af én af hovedudgangene, der vender mod Ukraine (indgang, hvis man skal ind i landet og ikke ud - men det er samme sted, blot modsatte vej).

Denne artikel bliver således videreført med nye informationer, såfremt ovennævnte slipper helskindet hjem og ikke i øvrigt risikerer repressalier fra KGB, der stadig huserer i området(!)

En anden ting der har gjort sig gældende ved valg af navn var, at landet ofte har meget sne, hvilket som bekendt er hvidt så længe bjørnene ikke har pi...tisset i det eller hviderusserne spildt deres vodka i det.

Landet var oprindelig en del af Sovjetunionen, men da denne gik i opløsning i sidste årtusind (du godeste, er der virkelig så længe siden??) blev den tidligere sovjetrepublik udråbt til at være Lukashenko's personlige kravlegård. Denne er i øvrigt Josef Stalins nevø.

Vidste du?[]

  • ... at Hviderusland ligger tæt på Sortehavet?
  • ... at sne i Hviderusland er hvidt?
  • ... at hvide kaniner i Hviderusland er hvide?
  • ... at farven hvid er hvid, i Hviderusland?
  • ... at farven blå er blå, i Hviderusland?
  • ... at farven gul er gul, i Hviderusland?
  • ... at farven sort er grøn, i Hvideru... hva... hvad fanden?