Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

En typisk nordlig hundelort

Hvis du kender en hund og en lort, så kan du sikkert også regne ud, hvad en hundelort er, så ikke et ord mere om det.

Forskning i emnet[]

Den mest interessante forskning i hundelort er gjort af den franske fækalie-ekspert Deux Merdefix, hvis dybdegående forskning strakte sig over 17 år og over de fleste verdensdele. Deux Merdefixs forskning konkluderer, at en hundelort på den nordlige halvkugle altid ender i en spiral, der går med urets retning, til forskel fra en hundelort på den sydlige halvkugle, der altid går mod urets retning. Deux Merdefix studerer nu videre i de ækvatoriale områder, for at undersøge, om der i dette område skulle være specielle, præcise mønstre for hundelorts geografiske placeringer.

Miljøgenerne[]

Det allerværste ved hundelort er, at de ligger og flyder på fortovet. Dels kan man få dem under skoene, og dels tager ens sko lugt deraf, hvilket er meget generende. Det ved alle, der blot har prøvet dette blot én eneste gang. Den allerførste, der klagede over hundelortgaden, var Støvlet-Katrine, hvis nye støvletter blev besudlede af en stærkt ildelugtende hundelort. Hun fik ikke tilkendt erstatning.

Poserne[]

Et særskilt problem omkring vore vovsede venner og deres efterladenskaber er anvendelsen af små, sorte plasticposer, som angiveligt skal bruges til at samle lorten op og dumpe den i den nærmeste affaldsspand. Dette koncept har - desværre - ikke fået den nødvendige opmærksomhed fra hundeejerne, som fejlagtigt tror, at de skal samle dejen op, knytte en knudeposen og så smide pose med indhold fra sig, og gerne på et spektakulært sted som fx fortovet, trappestenen eller i det hele taget, hvor lorteposen vil være til optimal gene for alle andre[[.]]
Heldigvis har Vi herSpademanns Leksikon taget dette problem op med Gud, og Gud har i sin almægtige visdom besluttet, at alle hundeluftere, der gør dette i fremtiden, vil få leverkræft, knogleskørhed og tarmslyng.

Miljøtiltag[]

En socialdemokrat, der ønsker at forblive anonym af hensyn til faren for at blive myrdet, har foreslået at regeringen simpelthen forbyder hundehold, således at hundelort bliver en saga blot. Det var Dansk Folkeparti imod, da partiets leder, Pia Kjærsgaard, er vild med dyr og især hunde. Historien melder dog ikke noget om, om Pia Kjærsgaard selv samler sin hunds lorte op.

Udenlandsk protest[]

Den danske regering har modtaget en protest over det socialdemokratiske forslag om at forbyde hundehold fra Kina. Det skyldes at i Kina spiser man hunde. Og de gider ikke spise flere ris i Kina, fordi de medfører skæve øjne.