Spademanns Leksikon

Her ses en ganske almindelig dag på et lille rart provinshospital

Et hospital er en form for anstalt, hvor man indlogeres, hvis man har begået en ugerning i ikke at holde sig sund og rask, og altså er blevet syg.

Strafferammen er et længerevarende, isoleret ophold på en såkaldt ”stue”, hvor man placeres i samkvem samvær med andre sygelige[1]. Hospitalet er idag det sted, hvor der bliver stjålet mest kage fra. Det kan vi kun beskylde indvandrerne for.


Indlæggelsesprocedure[]

At være indlagt på et hospital er bestemt ikke noget at spøge med, medmindre man hører til staben. Jo værre sygdom, desto slemmere ophold. Begyndelsen af opholdet består typisk af uregelmæssige besøg fra nært beslægtede, naboer, kolleger, børn, vildfarne gæster og diverse andre personer, som man mindst ønsker at blive tilset af, mens man ligger og ligner noget katten har slæbt ind. Her bliver man bombarderet med blomsterbuketter, kryds&tværs-blade, sudoku-bøger, og andre ting som aldrig burde være opfundet. Det kan hurtigt gå hen og blive akavet, når onkel Jørgen fortæller en upassende vits eller Lille Buller begynder at tygge i stomi-posen.

Heldigvis er hospitalet spækket med frække sygeplejersker. Eller det siges det i hvert fald. Disse kan opleves som værende både lækre, venlige, slørede, spøjse, og letpåklædte – både med og uden morfin.

Opholdet afsluttes oftest med at man forlader hospitalet på enten krykker, stylter, eller siddende i en indkøbsvogn fra Netto.


Historien[]

Hospitalet stammer fra Danmark i 1920’erne, hvor franskmanden Franco Pital, der havde en særlig forkærlighed for uhyre stærk mad, levede. Dette resulterede desværre i at hans familie alt for ofte endte med at lide at forstoppelse og halsbrand. Pital der selv formåede at holde sig fysisk rask, måtte dog bruge store mængder af tid og vand, på at pleje familien når de havde forbrændt forspist sig i stærk med. Efterhånden blev han ret ferm til at kurere familiemedlemmerne når de led af maveonde, og diverse gasarter fik frit lejde. Dette rygtedes i nabolaget, og senere til resten af byen, at Franco's hjem var et godt sted at tage hen hvis man havde det skidt, eller ønskede at få det. Det kom hurtigt til at hedde sig, at hvis man var syg, skulle man bare tage hjem "Hos Pital", så gik det nok over, på den eller den anden måde.


Raske fodnoter[]

  1. Efter sundhedsreformen skal mindst 50 % heraf bestå af ældre, halvdøde patienter, sådan at hvis man ikke er syg, når man ankommer, så ender man nemt med at blive det. På den måde får lægerne en masse at rive i.